lauantai 9. marraskuuta 2013

Miksi tyytyä yhteen, kun voi saada kaksi!

2 ruuna, 2 tammaa ja 2 oria... ai mitä ihmeen oria? Enkö mä oo kertonu? Muistatteko tämän viime kesältä?

No se on nyt mun. ^^ Saanko esitellä:

Eurooppalainen miniatyyrihevos ori
Esperar Melhor Perola aka Pedro 3v.


 
sekä
Amerikan miniatyyrihevos ori
Esperar Divino Héroi aka Nino 6kk

 
 
 
Pojat muutti tänään meille kasvattajansa luota Alavudelta. Kumpikin saatiin autoon ilman ongelmia ja uloskin ne tuli sieltä ihan hyvin, mitä nyt Ninoa piti vähän pyllystä tuupata. Siitä sitten kipitettiin talliin jonka kynnyksellä Nino tarvi taas vähän rohkaisua ennenkö sit päästiin karsinaan asti. Pojat ottivat muuton kyllä niin lunkisti. Kumpikin suuntas ensimmäisenä heinäkasalleen ja rehut bongattuaan nassuttivat nekin napaansa. Eli muutto sujui ilman mitään ongelmia. Saas nähdä millanen meno on huomenna ku pojat pääsee ekaa kertaa ulos ja näkevät tammat. Pedro ja Aava onki jo vanhoja tuttuja, se voi herättää jonkiasteista kiinnostusta molemmin puolin. :P
 
Keskiseltä bongasin parit ihanan väriset varsariimut (meidän tapauksessa miniriimut :D) ja pakkohan mun oli ne pojille ostaa. Tosin Nino saa vielä hetken kasvattaa päätänsä ennenkö sen oma sille mahtuu. ;)

 
Kengittäjäki kävi hoitamas Aavan, Lunan ja Kamin kaviot kuntoon. Masi sai viä vähä odottaa talvikenkien laittamista, mutta menee sit samalla noiden oripoikien vuolu. Masi onki ny sit ainut jolla on talvella kengät alla.



4 kommenttia:

  1. Onnea uusista poneista!! Ovat ihan pikkuriikkisen suloisia <3
    Pitääköhän mun ottaa ensi kesän tavoitteeksi ajella Iitan kans teille käymään, niin näkis kaikki suloiset livenä ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tänne vaan ajelette ihmettelemään pieniä. Jos vaikka olis Aavallaki sit se varsa. :)

      Poista
  2. Onko eurooppalaisella miniaatyyrihevosella ja amerikan miniatyyrihevosella eroa, ovatko siis käytännössä eriä vai samaa rotua, kyselee eräs tietämätön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eurot on yleensä vähä raskaampia ja ponimaisempia kun taas amerikat on sirompia ja muistuttavat enemmän sitä pientä hevosta.

      Poista

Kiitos kommentistasi!