torstai 14. marraskuuta 2013

Touhun täyteinen päivä

Mä oon ollu tänään oikein super reippaalla päällä! Johtunee paljolti myös tuosta aurinkoisesta säästä ja siitä että pää ei ollu pitkästä aikaa koko päivänä yhtää kipiä!
Kävin ensimmäisenä aamulla antamassa aamurehut heppasille ja tulin itte viä kahveelle. Ajattelin, että Nino ois ehtiny sillä aikaa syödä hurjan 2dl pöperönsä, mutta ei... vein Pedron ulos aamuheinille ja laitoin lämpimät vedet kaikille. Sitten siivosin Pedron karsinan, siitä siirryin siivoamaan orien tarhan ja perään vielä tammojen tarha ja suoja. Siihen mennessä Nino oli saanut syötyä ruokansa ja sekin pääsi ulos heinäkasalle. Nino on ollu vähä vaisun oloinen ja on huolettanu, että ei kai ne madot tee sille suolitukosta nyt madotuksen jälkeen. Oon aamuisin laskenu karsinasta löytyvät kakat ja 2x päivässä siivonnu ne vielä tarhastaki ne, että pysyn selvillä paljoko ja millaista tavaraa siitä tulee ulos. Toistaiseksi ainaki kaikki kunnossa. Seuraavaksi kävin siivoamassa koirien jätökset piha-aitauksesta ja siivosin Lenni-pupun karsinan. Lenni pääsikin sitten päiväksi ulos möllöttelemään pihalle.

Lenni rakas 2v.



Hommien jälkeen siirsin Kamin omaan tarhaansa ja Masi sai jäädä tyytyväisenä mussuttamaan heinää suoraan paalista. Matias sen sinne nosti eilen, kun siinä on vähän huonoa seassa. Masi kun valkkaa parhaat päältä ja polkee loput maahan. Se ei syö niitä huonoja kohtia. Kami sai yön nauttia yltäkylläisyydestä, mutta siihen se sit loppuki. Se on ku syöttöpossu jos se saa heinää vapaasti. Masi sen sijaan ei tahdo lihoa millään. Se on ollu aina vähä sellanen.

Seuraavaksi oliki vuorossa koirien ulkoilu ja päätin ottaa Aavan ja Lunan mukaan lenkille. Kierrettiin sama lenkki ku eilen Pedron kanssa. Nytkin piti loikkia sen ison ojan yli ja mietin et mitenköhän saan 2 miniä siitä yli, kun ei ne siitä kuitenkaa heti suosiolla tuu. No, Luna tietty loikkas ekana ojan pohjalle ja uppos sinne ja paniikis takasi lähtöpisteeseen. Päätin ottaa sit Aavan yli ensin ja se tuliki siitä aika pian. Luna meinas edelleen vetää liinat kiinni ja hyppi pystyynki, mutta onneksi sillä ei juuri tuota voimaa oo ja ku sain sen vedettyä riittävän lähelle niin sekin uskaltautui hyppäämään yli.

Tammuskat aamukävelyllä
 
Hirrrweän ojan ylityksen jälkeen matka sujui taas ongelmitta ihan loppuun asti. Fiksusti noi tulee narussa yhdessä. Nätimmin ne kulkee ku moni koira(-t). :D
 
Lenkin jälkeen kävin heittämässä murua rinnan alle ja menin vielä juoksuttamaan Pedron. Mentiin isolle laitumelle, ku siä on kaikista tasaisin pohja joka ei edes upota, ainakaa siitä yläpäästä ja reunoilta. Käynti ja ravi vasempaan meni hyvin, mutta sitten kun kokeilin laukkaa niin ei tullu mitää. Ensinnäki se Peetun laukka näytti jotenki ihan onnettomalta... en oikein tiä että menikö se ristilaukkaa vai miksi näytti niin kummalta. Jouduin sitä ajamaan sen verran lujaa eteenpäin että en ehtiny kunnolla seurata sitä sen laukkaa ja kun ei se tahtonu pysyä ku muutaman askeleen. Sen jälkeen Peetu oli ihan pöllö eikä meinannu kuunnella enää mitää. Jouduin virittelemään sille liinan korvien takaa ja turvan yli jotenki jännästi jotta sain sen kuuntelemaan paremmin ja lopettamaan pään alaha vetämisen ja yritykset syödä heinää. Harmi ku tajusin vasta juoksuttamisen jälkeen, että mulla oli Hannan Dumlen naruriimu sovitettavana noille mineille. Olis varmaan menny sen kans paremmin.
 
Vaihdoin suunnan ja päätin olla edes yrittämättä laukkaa. Jossain vaiheessa kuitenkin kun käskin Pedroa enemmän liikkeelle kun se meinas taas vain alkaa syödä se lähtiki laukalla ja tähän kierrokseen sen laukka näytti heti ihan toisenlaiselta. Ravuuttelin sitä siinä tovin jonka jälkeen otettiin vielä käynnistä pysähtymisiä jotka nekin meinas olla ensin ihan hepreaa P:lle. Muutaman toiston jälkeen se kuitenkin tajus mitä tarkoitan ja sen jälkeen lähdettiin vielä kävelemään laidun ympäri. Tosi hienosti se tuli taas löysässä narussa. Pari kertaa meinas lähteä raville, mutta narun heilautus riitti merkiksi siirtyä käyntiin ja pysyä takavasemmalla. Hikihän siinä pienen miehen tuli juostessa, eli vähä pitää vissiin kuntoa nostattaa ja ei sen paksu karva varmaan yhtään auta asiaan.
 
Pedro takaisin tarhaan ja sitten oliki mun vuoro päästä syömään. Lopuksi hain vielä hevosille postiin tulleet myslit. Tulivat juuri oikeaan aikaan. Orien kasvattajan mukana antama mysli ei olisi riittäny enää ku huomiseksi. Kokeilin muuten eilen illalla sitä istumista, mutta eihän Pedro tajunnu ollenkaa mitä mä yritän. :D Siirryttiin sitten "tassun" antamiseen ja sen se hokas kyllä kun ensin pari kertaa autoin. :P
 
Pedron uusi riimu
 
Pedro ihmettelee Lenni-pupua

Pikkuvauvan meinas tulla väsy kun aurinko lämmitti niin somasti.

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!