keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Ohjasajoa Pedrolla

Aloitin aamuni heppojen ruokinnalla ja sen jälkeen jatkoin karsinoiden ja tarhojen siivoamisella. Hommien jälkeen menin aamukahville ja laitoin jotain samalla suuhuni. Eilen juttelin Pedron kasvattajan kanssa ja Pedro on kuulemma opetettu ajolle ja ratsastukselle ja sillä on ajettu ihan liikenteenkin seassa. Ajattelin sitten aloittaa kokeilemalla ohjasajoa.

Menin koirien kanssa talliin ja hain Pedron käytävälle varustettavaksi. Laitoin ajovehkeet päälle ja lähdettiin Pedron ja koirien kanssa lenkille. Kierrettiin joentielle ja sieltä peltoteitä takaisin kotia. Ensin Pedro ei meinannu lähteä tallin takaa vaan meinas, että pitää jäädä tammojen luo. Tiukemmalla komennolla päästiin kuitenkin matkaan.

Seuraava stoppi tuli ruunien tarhan kohdalla, mutta päästiin siitä aika nopeasti ohi. Joentielle asti päästiinki aika kivuttomasti ja kokeiltiin vähän raviakin. Joentiellä alko taas pieni vänköö ku harjoteltiin pysähtymistä. Loikittiin yhdestä kohtaa tuon kuvassa oikealla olevan ojan yli ettei tarvinnut mennä samaa tietä takaisin. Hetken piti Pedron miettiä että tohtiiko siitä tulla, mutta lopulta se rohkaisi mielensä ja hyppäs siitä yli. Päästiin melkein alatielle asti, kunnes Pedro yhtäkkiä kesken ravaamisen sai idean kiilata oikealla olevalla pellolle. Siinä kun koitin vetää ohjasta vastaan niin tämä sankari onnistui kiepsahtamaan pari kertaa ympäri ja sai jotenki toisen ohjan suuhunsa ja vielä kaulan ympäri. Tajus sentäs sitte pysähtyä ku oli ihan solmussa. Kun ohjat oli taas niinku piti, päästiin jatkamaan kotia ja loppumatka meniki sitte aiva hyvin. Kokeiltiin viä omalla tiellä pysähtymistä ja viimenen yritys oli kyllä ihan priima. Ei mitää täpistelyä tai takapuolen kääntelyä sivulle.

Lenkin jälkeen harjailin Pedron ja nyt se seiso käytävällä tosi nätisti vaikka oli vain toiselta puolelta kiinni. Tais vähä ottaa kunnon päälle kuitenki tuo lenkki. Palkittin sen korpulla ja sitten se pääsi takaisin tarhaan jossa Nino jo kovasti sitä odotteli. Hyvin pysyi varsuli aitauksessa lenkin ajan. :)

Pedrolle on kuulemma opetettu istuminen, pystyyn hyppääminen ja "tassun" antaminen. Ajattelin opettaa sille naksuttimen ja kokeilla vieläkö se osaisi nuo temput.

1 kommentti:

  1. Olipas teillä mielenkiintoonen ohjasajoreissu :D Odotan niin innolla että päästään Dumlenki kans reenaileen ohjasajoa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!