perjantai 29. marraskuuta 2013

Luna liinassa ja luopumisharjoituksia

Ihanasti paistoi tänään aurinko kun sain tallihommat tehtyä. Lenni-pupukin pääsi vaihteeksi ulkoilemaan.
 

Nino ihmettelee Lenniä

Päätin hakea Lunan tarhasta ja mennä juoksuttamaan sitä liinaan isolle laitsalle. Koska maa oli kova ja paikkapaikoin liukas, keskityttiin lähinnä liikkeelle lähtöihin, pysähdyksiin ja käynti-ravi-käynti siirtymisiin. Olisin odottanu Lunalta enemmänkin jotain vastarintaa, mutta sehän tottelikin käskyjä ihmeen hyvin vaikka tämä tais olla sen eka kerta liinassa! Loppuun kaivoin naksuttimen taskusta ja koitin opettaa sille ensin että mitä se naksu tarkoittaa. Heitin porkkanan paloja maahan ja aina kun se bongas sellasen sieltä tuli naksu samalla. Pian aloin pitää nameja kädessä ja aina kun Luna liikautti päätään pois päin kädestä se sai naksun ja heitin sille namin. Eli tarkoituksen edelleen se ruuasta luopuminen. Tammat kun meinaa olla aika röyhkeitä välillä aamuisin kun vien niille rehuja. Ja minähän en sellasta sulata joten sen takia tämä ruuasta luopuminen nyt työn alla.

Kun sain Lunan valmiiksi, otin vielä Aavankin naruun ja tein sille nuo samat naksutin ja luopumisharjoituksen. Luna ei oikein oo ilman naksua tajunnu tuota luopumista ja se on alkanu vaan hermona pyöriä tarhassa ja pakoilla mua kun vien niille ruokaan. Nyt kun otin naksuttimen käyttöön ja se hoksas että sitä seuraa palkka, se tajus hyvinki äkkiä mitä siltä pyysin. Aava tarvi vaan pari toistoa ja se oli heti jyvällä. Pitää ottaa aamulla ruokinnan yhteydessä naksutin mukaan ja palkata niitä siinäkin oikeasta käytöksestä.

Harjoitusten jälkeen hain Kamin tarhasta talliin ja siistin sen harjan mun uudella ohennuskammalla jonka pitkän etsinnän jälkeen löysin Seinäjoen Minimanista! Näin kun Kamin kasvattaja vastaavalla siisti joskus Kamin harjan ennen näyttelyä ja oli tosi kätevän näköinen! Ja kyllä se kätevä käytössäkin oli! Eilen jo siistin sillä Masin ja Ninon harjat ja toissailtana Pedron. Tässä kuva vielä sellaisesta.
Ostin myös harjanselvitysainetta jota suihkuttelin Kamin häntään ja kylläpä oli vaivatonta siistiä ruunimuksen häntäkin sen jälkeen. :) Tosin häntää harjatessa huomasin, että Kamin toinen nivunen tai miksikä sitä nyt sit sanotaankin josta vehje tuloo ulos, oli turvoksissa. Tai kun koitin sitä, niin enemmänkin tuntui isolta klumpulta. Ensimmäisenä tuli mieleen, että ei kai sille jo pukkaa kimosyöpää... O.o Pitää nyt vähän seurata sitä ja kattoa pieneneekö se vai pitääkö soittaa eläinlääkärille siitä.
 
Siistimisen jälkeen vein Kamin laitumelle ja hain Masin myös sinne sen seuraksi. Pääsivät pojat vähän revittelemään! ;)
Ensin piti vähän nuuhkia kun ovat olleet monta päivää eri tarhoissa Kamin dietin takia.
 
Sitte jo kohta painettiin lujaa!
 

 
Koppotilujaa!


 
Kyllä vaarillaki vielä jalka nousee! :D



 
Lämminverinenfriisiläisarabi :D


 
"Huh, nyt ei enää jaksa."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!