tiistai 26. marraskuuta 2013

Reippailua

Eilen illalla kävin kävelyllä ensin Aavan ja Lunan sekä Venlan ja Rodin kanssa. Tämä ensimmäinen runtsa jäi aiottua lyhyeämmäksi, kun paappa koira näytti siltä että se jäätyy seuraavaksi (pakkasta -11). Kun olin saanut paapan tupaan "sulamaan" otin Pedron tarhasta ja koirista mukaan tuli Minni ja Jojo. Niiden kanssa kierrettiin lenkki porukoiden tuvan takaa. Pedro käveli koko lenkin tosi hyvin.

Tänään tallihommien jälkeen valjastin Pedron ja lähdin sen kanssa kärryttelemään. Kaikki koiratkin pääsi mukaan. Alkumatkasta koirat tosin hinuutti kärryjen takana... jossain vaiheessa ne sitten tajus, että edelläkin voi mennä. Mennessä Pedro meinas olla vähä tahmea, mutta kappas kun käännyttiin kotiapäin niin ensin lähdettiin reipasta ravi hups yhtäkkiä heitti pukin! Onneksi mulla on mäkivyö joka estää samalla takapuolta nousemasta liian ylös tollasissa tilanteissa. Takaisin tullessa harjoiteltiin pysähtymistä. Kotitiellä Pedro meinas alkaa vänkyröidä urakalla ja siinä sitten tanittiin niin kauan, että se varmasti seisoi kun pyysin. Iekutin kärryt ja valjaat kun ei ihan natsaa yhteen, niin rintaremmi pääsi pariin kertaan irti vetokartusta ja mulla meinas mennä järki. Pitää kysyä naapurilta myiskö ne nuo kärryt, että saa Matias muokata aisat valjaisiin sopivaksi, vai pitääkö ostaa erilaiset.

Illalla lähdin kävelemään lenkin Aavan ja Lunan kanssa kun ei ollu muutakaa tekemistä. Aava kävelee hyvin mukana, mutta Luna tulee koko ajan vähän liian takana niin että meinaa olla pieni veto taaksepäin päällä koko ajan. Paremmin se meni v-loppuna kun M-H talutti Aavaa ja mä sain keskittyä vain Lunaan. Melkein pitää olla pitkä raippa kädessä jolla saa tarvittaessa hipaista takapäähän jos meinaa naru alkaa kiristyä liiaksi. Noiden molempien kanssa sitä oli ihan turha yrittää ku Aavaki alko heti kiilailla ja kiiruhtaa eteen ku huomas että keskityin enempi Lunaan ja sitte kaikki oli ihan sekasin. Lenkin jälkeen vein Aavan tarhaan ja kävelytin Lunaa pihassa vielä jonku aikaa että sai sen tajuamaan miten siinä narussa piti kävellä. Autotiellä tuli edestä ja takaa auto, eikä mulla ollu mitää hajua miten Luna niihin suhtautuu. Odotin jonkinlaista hyppelyä kun miettii miten se säikkyy aina kaikkea muutakin, mutta eihän se tuumannu niistä mitään. Siihen olin kyl hirveän tyytyväinen. :)

Lenkkeilyn jälkeen hain Ninon käytävälle harjattavaksi ja nostelin sen kaviot. Naureskelin taas ittekseni sen tulitikkujaloille ja mietin että pitäiskö hakea pinsetit tuvasta kavioiden putsausta varten. :D Ninosta muuten tuli vielä mieleeni, että pari päivää madotuksen jälkeen sen kakasta löyty taas matoja. Vielä tänäänkin. Sitkeitä ovat pirulaiset. Pitää viä varmistaa eläinlääkäriltä, että riittääkö se varmasti jos madotan sen seuraavan kerran vasta tammikuun lopussa. Noita matoja kun näyttää edelleen tulevan. Jos tarviski madottaa vielä kerran vähä lyhyemmällä aika välillä. Muilta ei onneksi edelleen oo mitää matoja löytyny!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!