lauantai 29. syyskuuta 2012

Hanna ja Masi maneesilla

 
Hanna ei päässytkään eilen ratsastamaan joten tuli tänään. Hanna sai nyt kokeilla mennä Masilla. Mentiin maneesille, kun kentän pohja on vähä huono sateiden jälkeen. Masi sai ensin vähän ihmetellä, että mikäs paikka se taas olikaan. Sitten laitoin Hannan töihin. Ihan vaan perusjuttuja, mutta kyllä niissäkin hiki tuli.;) Uralla suoraan kävelemistä ja kulmiin menemistä. Kokeili vähän ravata suoralla uralla, mutta sitten laitoin ne menemään isolla ympyrällä.

Siinä Masi vasta kokeili tarviiko sen tehdä mitään. Kokeili vähän oikoa, lähti väistämään yhtäkkiä ulospäin pohkeesta välittämättä, kiilas ympyrän keskelle lapa edellä jne. Aikansa kun Hanna väänsi ja tahkos pohkeet läpi, niin Masi alkoikin mennä raviympyrällä tosi nätisti. Niinku kuvistaki huomaan. Vähä vain oli keventäessä tahti välillä hukassa, mutta eikö se sieltä pikkuhiljaa löydy.




 
Hanna sai kokeilla vähän laukannostojakin pitkillä sivuilla. Masi meinas taas ensin vähän säästellä itseään, mutta kunnon käskyllä ja parilla puolipidätteellä ennen nostoa alko laukannostotki sujua. Tosin melko vauhdikastahan se laukka oli.


 
Loppuun laitoin Hanna vielä ravailemaan Masin kanssa uralla pitkin ohjin niin että Masi alkoi venyttää kaulaa pitkälle alas. Ensin vauhti meinas olla liian kova ja Masi yritti aina lyhkäisille sivuille hidastaa käyntiin. Muutaman yrityksen jälkeen sekin kuitenkin alkoi onnistua ja Masi meni lopulta tosi nätisti pitkin ohjin. Kokeilivat vielä käynnissä kentän yli kääntymistä pelkästään pohkeilla. Masi kääntyi kyllä, mutta vähä pitkillä piuhoilla meni viesti perille.  Välillä piti ohjalla muistuttaa että sitä pohjetta piti kuunnella vaikka ohjat onki löysällä.
 
 
 
Ravailujen jälkeen lampsivatkin sitten kotia. Mä ajoin autolla edeltä. :P Vähä oli tavallista enemmän tullut nestettä Masin takajalkoihin, mutta johtunee varmasti paljolti maneesin normaalia pehmeämmästä pohjasta.
 

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!