lauantai 1. syyskuuta 2012

Dimonassa visiitillä

Hanna tuli meille kolmelta ja mentiin laittamaan hepoille suojat ja harjailtiin niistä enimmät kurat pois. Sitten ensin Masi koppiin ja Hanna talutti Nasun perässä. Kerran kopista ehti kuulua ryminää ja kiljuntaa, mutta kun lähdettiin liikkeelle niin matkustajatkin rauhoittui. (Nasu edelleen hörhöttelee Masille ja Masi luulee olevansa ori...) Dimonassa vietiin Nasu karsinaan ja Masi hoitopaikalle jossa laittelin sen ratsastuskuntoon.

Kentällä jouduinkin sitten vänkäämään Masin kanssa ensimmäisen 15min. Mikään apu ei meinannut mennä ensin läpi. Johtui varmasti siitäkin ku oli vieraampi paikka ja heppakavereita enemmän. Meinasin hiiltyä niin totaalisesti, että heitin Hannalle raipan. Sanoin että nyt on sellanen mielentila jotta parempi heittää raippa pois ja rauhoittua ensin itse. Jäätiin kiertämään ympyrälle käynnissä niin kauan että avut alkoi mennä läpi. Sitten Masi alkoikin mennä kivasti ja saatiin lopulta tosi hienoja pätkiä ravissa. Laukkakin oli ihan ok, mutta kentän pohja on Masille vähä liian pehmeä.

Koitin lopuksi vielä hypätä muutaman pienen esteenkin. Tyyli on parantunut Masilla todella paljon niistä ensimmäisistä hypyistä jotka joskus aikaa sen kanssa hypittiin. Parit ensimmäiset hypyt meni tosi kivasti. Mutta sitten Masista huomasi, että se ei jaksanut enää niin keskittyä. Kuitenkin raskas pohja varmasti verotti osansa. Otin sitten onnistuneen hypyn ja siirryttiin loppuverkkaan.

Hanna lähti siinä vaiheessa laittamaan Nasua ratsastuskuntoon. Masi sai ravailla rennosti pitkin ohjin ja kokeilin ohjailla sitä pelkillä pohjeavuilla. Hyvin onnistui kolmekaarinen kiemuraura! :D Ja kun Masin saa kuulolle se pysähtyy tosi hyvin pelkällä istunnallakin. Oltiin Masin kanssa ehditty kävellä hyvän aikaa kun Hanna toi Nasun kentälle ja vaihdoin sit lennosta ratsua.

Nasu tuntui Masin jälkeen kamalan pieneltä ja että multa loppuu poni totaalisesti kesken alta. x) Tosin se oli kyllä sitten tosi herkkä ja toimi alusta asti tosi pienillä avuilla. Saatiin tosi nättiä pätkiä ravissa ja laukassa. Peruutus ja pysähtyminenkin onnistui ihan pienillä avuilla. Kun olin lämmitellyt Nasun kaikissa askellajeissa kokeilin hypätä vähän silläkin. Ekat hypyt oli ihan mitä sattuu... ehkä senkin takia kun piti saada itsekin vähän tuntumaa ensin, kun ponilla ei oo kaulaa jos Masiin vertaa. :D Ja totesin myös sen, että Nasua pitää auttaa tosi paljon esteille lähestyttäessä. Muuten se loikkaa ihan mistä sattuu, yleensä ihan liian kaukaa. Itse en tosin oo ainakaan kahteen vuoteen hypänny joten itselläkin oli tyyli vähän hukassa.

Nasun kanssa oltiin kentällä n. 40 min. Masilla menin 1h 10min. Ratsastuksen jälkeen Nasu karsinaan odottamaan, sillä Hanna jäi Nasun kanssa Dimonaan viikonloppuleirille ja meni Nasulla sitten vielä tunnin vähän myöhemmin. Masille laitoin kuljetussuojat ja pakkasin sen kamat autoon ja lähdettiin kotia. 

Ravi/Laukka
 
esteitä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!