maanantai 17. syyskuuta 2012

Estehyppelyä

Saatiin komia keli ja mentiin Hannan kanssa treenaamaan kentälle vielä viimeisen kerran ennen kisoja. Lämmiteltiin ensin hepat ravissa ja käynnissä ja sitten hypättiin lämmittelyksi pari yksittäistä estettä. Sitten kokeiltiin ensimmäistä kunnon rataa. Esteet oli n. 40-50cm pystyjä ja Masista ihan huomasi miten se heräs! Tähän asti kun se on hyvin rauhaisessa tahdissa tallustellut ristikoiden yli. Parissa hypyssä jäin ensin pahasti jälkeen ja melkein omassa suussa tuntui miten nykäisin Masia suusta. x/ No, aloin kuitenkin päästä paremmin mukaan hyppyihin ja saatiin ihan kelpo rata aikaan. Laukassa vaan ei meinaa Masi kääntyä riittävän ketterästi. Voi siis olla (radasta riippuen), että mennään kisoissa rata ravilla kun kisakenttä ei kovin suuri ole.


Näin hienosti Nasu osaa hypätä kun saadaan osaava kuski selkään (kuva vuodelta 2007)

Hanna kokeili kans Nasun kanssa, mutta pienellä okserilla Nasu loikkaskin niin ison hypyn että Hanna mätkähti alas. :/ Laitoin Hannan hyppäämään pienemmän pystyn vaikka Hanna ensin meinas että ei uskalla hypätä enää. Totesin vain että se on nyt pakko hypätä tai ei uskalla hypätä enää koskaan. Ja niin vaan ne pomppas sen esteen yli. Vaihdettiin sitten niin, että mä kokeilin mennä Nasulla sen radan. Satula oli valunut eteen joten ei ihme että sielä oli hankala pysyä. Ja toiseksi, Nasu hyppäs ne pystyt todella isosti. Mullakin meinas olla ensin vaikeuksia päästä hyppyihin mukaan! Varsinki kun olin menny ensin paljon isommalla Masilla jonka hypyt on ihan erilaisia.

Laskin esteet sitten ristikoiksi ja Hanna sai mennä Nasulla radan niin. Ja sovittiin että kisoissa Hanna menee radan ravissa niin ehtii paremmin mukaan esteiden välissä. Nasu kun vähän innostuu laukassa ja esteet tulee vastaan aika nopeasti. Hyppäsin Masillakin vielä ristikkoradan ja totesin että osallistun Masilla ristikkoluokkaan. Ihan vaan senkin takia että hepan ja omat taidot riittää paremmin siihen. Kisoissa kun kuitenkin osa keskittymisestä katoaa kisajännityksen takia...


Minä ja Nasu -08 kun Nasu oli mulla kesällä hoidossa

Loppuverkaksi kierrettiin taas Koivistonlenkki jotta heppaset sai ravata vapaammin ja saatiin hyvät loppukäynnit perään. Niin ja molempien jalat viilennettiin treenin jälkeen vaikka Masilla sitä nestettä vain takasiin vähän tuli. Koitan saada viikolla hierojan kiinni, koska Masin selkä on vähän kipeytynyt. Sen oma satula ei sovi sille ja oon käyttänyt nyt sit rungotonta joka ei kyl todellakaan oo hyvä estehyppelyyn.

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!