maanantai 10. syyskuuta 2012

Kentällä puomiharjoituksia

Hanna ei ollut päässyt viikolla ollenkaan ratsastamaan joten sovittiin, että tulee sunnuntaina ja mennään kentälle. Mulla oli selkä vähä kankian tuntuinen joten pyysin yhtä uutta tuttavuutta ratsastamaan Masilla. Hain Annen ja kun tultiin meille Hanna olikin jo portailla odottamassa. Haettiin hepat hoitopaikalle ja Annella olikin mukana oma rungoton satula jota kokeili Masille. Masi luimii satuloitaessa mikä viittais siihen, että sen oma satula on kipeyttänyt sen selän. :/ Siinä on mitä ilmeisemmin runko saanut siipeensä.

Mä ajoin edeltä kentälle autolla ja tein sinne jonkinlaisen puomiradan. Hanna ja Anne tulikin sinne heppojen kanssa just kun sain radan valmiiksi. Menivät hetken käynnissä ja sit siirtyivät ravaamaan. Mä pidin Hannalle tuntia, Anne meni Masin kanssa itsekseen. Ensin koitettiin saada Nasu taipumaan kulmissa ja volteilla molempiin suuntiin. Sitten harjoiteltiin vähän kevyttä istuntaa ennenkö siirryttiin harjoittelemaan puomeilla. Anne ja Masikin meni parit puomit muutaman kerran käynnissä.

Töhersin teille mallin minkälaista harjoitusta tehtiin. :D Ensin otettiin noita kahta mustaa ja 4 vihreää puomia. Sitten käytiin kaikki muutkin yksittäisenä läpi. Alhaalla olevissa punaisissa puomeissa oli taaempi puomi kavaletti korkeudessa. Siinä käskin Hannan tehdä Nasulla voltin (merkitty valkoinen ympyrä) heti puomien jälkeen jotta oppisi heti "esteen" jälkeen ottamaan ponin hallintaan. Nasu kun meinasi ensin vähän lähteä kiilaamaan uralle ja vinosti seuraavia puomeja kohti. Kun homma alkoi sujua ja kevytistuna alkoi olla kohdillaan Hanna sai mennä kaikki puomit ratana. Lähtö on merkittynä L:llä ja loppu M:llä. Kiinnitettiin paljon huomiota myös teiden ratsastamiseen jotta tiet puomeille olisivat mahdollisimman suorat ja hyvät.

 

Puomiradan jälkeen Hanna sai nostaa Nasulla vielä laukat muutaman kerran molempiin suuntiin. Annekin siinä laukkasi Masilla ja todettiin että sillä on nelitahtinen laukka. Mä oonki ihmetelly et miksi se tuntuu niin erilaiselta ja totesin samalla että taitaa Pokella ja Rambollakin muuten olla nelitahtinen laukka. Sen takia se tuntuu niin äärimmäisen kivalta istua, mutta ei välttämättä sitten näytä yhtä hienolta kuin kolmitahtinen.
Hanna sai vielä loppuun mennä punaiset puomit ja perässä olevat mustat puomit laitoin pieneksi ristikoksi. Nyt istunta pysyi aika hyvänä hypyssäkin, mutta ajoitus ei mennyt ihan nappiin. Nasu kun tuppaa loikata vähä turhan kaukaa. Käskin Hanna tehdä pari pientä puolipidätettä ennen hyppyä ja sit saatiinki pari aiva ok hyppyä jonka jälkeen saivat ottaa loppuravit. Reipas tunti oltiin kentällä ja Masikin näytti ihan työtä tehneeltä vaikka se keskittyi enemmän sileällä työskentelyyn.

Tänään Hanna tuli koulusta meille ja mentiin taas kentälle. Nyt Masikin pääsi tekemään samoja puomiharjoituksia kuin Hanna ja Nasu eilen jotka sai vähän virkistää muistia eilisestä. Masi ei kyllä välillä osaa asetella jalkojaan ollenkaan oikein puomien väliin ja siitä ihan huomaa miten se keskittyy kun mennään puomeille. Melkein voin kuvitella sille kielen keskelle suuta. :D Koitettiin Masinkin kanssa hypätä samaa pientä estettä kuin Hanna ja Nasu eilen. Tosin Masi meinas välillä että kavalettikin pitää hypätä. Masin kanssa mentiin ihan vaan ravissa. Ei otettu sen kanssa laukkaa ollenkaan. Hanna ja Nasu sai loppuun ottaa viä parit laukannostot.

Kierrettiin kotia Koivistonlenkin kautta. Saivat pollet viä vähän hölkätä tiellä ja sit tuli kunnon loppukäynnitkin perään. Ei ne silti niin paljo hionnut kuin eilen. Eli vähä helpommalla pääsivät tänään vaikka tunti nytkin kentällä oltiin.

4 kommenttia:

 1. Koskahan saatais aikaseks mennä sinne maastohon? ;D Mulla on täs ny viä pari viikkoa vapaata, ittelle kävis parhaiten siinä aamupäivän aikaan :) Tosin perjantait ja keskiviikot on sellasia ettei käy aamupäivisin kun kuskaan tosiaan Juhoa kouluun ja se pääsöö tuolloon aina yhdeltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä sanoin Hannalle samaa ku nähtiin teidän menevän Rambon kans tuos tiellä. :D Ma ja pe me käydään Hannan kanssa kentällä (ainaki kisoihin asti), mutta muute mulle sopii kans nuo aamupäivät oikein mainiosti ku möllötän yksin tää kotona.

   Poista
 2. Mä hain googlesta puomitreeniä, niin minnes päädyinkään? ;) Hi hii, jos vaikka viikonloppuna kokeilis tätä sun harjoitusta. Pöllin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on se hyvä jos noista mun töherryksistä on jollekki iloa! :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!