maanantai 27. elokuuta 2012

Kentällä Hannan kanssa

Meidän piti mennä päivällä kentälle heti kun Hanna pääsee koulusta. Sainkin pennuille ajan pentutarkastukseen/sirutukseen kahdeksi joten siirrettiin sitä sen verran, että hain Hannan kun pääsin kotia pentujen kanssa. Vettä oli tullut enemmän ja vähemmän koko päivän ja tuli nytkin kun mentiin kentälle. Siirryttiin heti ravailemaan kun päästiin kentälle. Ja siitä sit alettiin vähitellen vääntää voltteja molempiin suuntiin.

Kentän pohja oli aika raskas sateen jäljiltä joten mitään kovin vaativaa ei viittitty tehdä. Otettiin sit toinen pitkä sivu reippaammalla ravilla ja toinen hitaammalla. Lyhyille sivulle pysähdys ja peruutus toiseen päähän. Masilta homma sujui tosi hyvin, peruutukset oli suoria ja pidätteet meni tosi hyvin läpi. Nasu alkoi vängätä vastaan peruutuksissa (kas kummaa), mutta Hanna teki niin kauan että sai kunnon peruutuksen aikaan.

Sitten ajateltiin kokeilla vähän laukannostoja. Nostettiin laukka kulmasta ja jatkettiin aina kierros. Nasu meni aika vauhdikkaasti ja viimeisessä nostossa käskin Hannan tehdä puolipidätteitä, niin Nasukin sitten meni vähän rauhallisemmin. Laukat kyllä nousi aina tosi hyvin. Mä odotin Masilta vähän hallitsematonta ja vauhdikasta laukkaa, mutta mitä vielä! Sieltä tuli niin hienot nostot ja niin nätti, hidas laukka! Parin yrityksen jälkeen meni jopa kulmiin ja asettui hyvin laukassa ja alkoi jopa vähän myödätä niskasta! Siis se oli tosi hienoa! Taisin rakastua Masiin uudelleen. :P ♥

Loppuun otettiin vielä pitkin ohjin ravia. Pitkät sivut annettiin mennä vauhdikkaammin ja lyhyille sivuille himmattiin. Ja uskokaa tai älkää, mutta Masi hidasti istunnalla?! Hieman olin huuli pyöreenä, mitä tolle hepalle on tapahtunu kuuden vuoden aikana? Sehän on ihan ilmiömäinen! :D Ja tuli muutamat pätkät sit niin hienoa ravia niin korkeassa muodossa jotta moro! En tiä sit onko omatki taidot hiukan parantuneet siit kuuden vuoden takaisesta, mutta meille tulee Masin kanssa vielä monta hienoa onnistumisen hetkeä! Harkitten jopa tunnille menemistä! ;P

Ratsastuksen jälkeen hoidettiin hepat ja jätettiin Nasu kuivumaan karsinaan ja Masi suojaan. Kun Nasu oli kuiva, heitin sille sadeloimen niskaan ja vein mettätarhaan. Ja sitten hain Kamin laitumelta ja hoidin sen haavat. Ja taisin keksi mistä ne tuli... karsinan saranan kohdalla on pitkällä pultti jossa oli tuppo Kamin karvaa. Kami on luultavasti hinkannu päätä siihen ja jääny riimusta kiinni ja tölviny päänsä sitten siihen/saranoihin riuhtoessaan. (Riimukin oli pudonnut siihen kohtaan.) Sillä oli turvankin päällä vähä niinku asfaltti-ihottumaa. Nyt otinki sit ruunilta riimut pois ettei kukaa jää vahingos uudestaan kiinni siihen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!