torstai 29. maaliskuuta 2012

Perhonen!

Kävin tänään ohjasajamassa Kamia ja kun tultiin takaisin oli Kamin riimun päälle ilmestynyt perhonen. Siinä se sitten nökötti ja Kami melkein silmät kierossa ihmetteli mikä siinä turvan päällä nököttää. No okei, hevosilla on sokea piste edessä, mut kyl se varmasti tunsi että jotain siinä liikkuu. :P

Håå, mikä toi on?!
Hååå!!! Mikä toi on?!
Kutittaa! :D
No mut siis itse asiaan. Mentiin Kamin kanssa eka rehti lenkki tiellä. Käytiin ensin kävelemässä puoleen väliin alatietä. Siihen asti mistä lumi oli jo kokonaan sulanu. Käännyttiin ympäri ja lähdettiin kävelemään Naurisharjuntietä. Jerkun kohdassa Kami meinas levitä tielle ja sit singota vauhdilla eteenpäin kun näkikin yhtäkkiä häkissä haukkuvan koiran. Ajattelin jo, että nytkö saan kyntää nenälläni maata! Kami onneksi fiksuna varsana otti vain pari loikkaa eteenpäin ja pysähtyi kun pidätin. Katteli koiran päälle ja totes sen "vain" koiraksi ja jatkoi rauhassa matkaansa.
Koiviston ja Marttilan kohdassa oli vaikka ja mitä jännää! Traktorin lokasuojia, renkaita, koneita, kärryjä ja koira taas pihassa. Hieman olin ylpee ku Kami jatko nätisti matkaa pieniä mutkitteluja ja pysähdyksi lukuunottamatta. Mut se sallittakoon meidän ekalla lenkillä. ;) Käytiin kääntymässä Naurisharjun/Jokimäenkyläntien risteyksessä. Siinä piti vähän kytätä postilaatikoita mut takas tullessa piti oikein käydä nuuhkaisemassa et mitä ne olikaa.

Loppu matka meniki sit oikein mallikkaasti. Kolme ravipätkää otettiin lenkin aikana. Rauhallisessa tahdissa poitsu pysyy ilman pidättelyjä. Pysyy mammaki juosten perässä. Ihan hiki siinä tuli. :P Kotona harjailin Kamia vielä urakalla. Ylläolevasta kuvasta ehkä tarkasti katsoessa huomaakin, että karvaa lähtee ihan riittävästi!

Kamin kanssa kävelemässä kotia päin.

3 kommenttia:

  1. Ihania kuvia oot saanut otettua! On ollut kamera oikeassa paikassa. Perhonen on varmaan herännyt talviunilta ja on ehkä vähän kohmeessa, kun näin aikaisin on liikkeellä. :) Ja nyt tulee lunta taas tuutin täydeltä.. Ei huvita enää hanget nietokset. Plääh!
    Hienoa Kami! Onko sulla jonkinlainen aikataulu miten Kamin totuttelut kärryihin yms. menee? Olis kiva lukea kokonainen postaus suunnitelmista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun teki mieli kyl eilen aamulla mennä takas sänkyyn ja kietoutua kuukaudeksi peiton alle jotta se kevät oikeasti ON sit, kun alkoikin sataa lunta! Ei sitä nyt onneksi paljo tullu.

      Ei mulla oikeestaan mitää sen kummempia suunnitelmia oo. Teen vain silloin kun siltä tuntuu. :D Suunnitelmat menee rataa et tänä keväänä pitäis totuttaa Kami kärryille ja kesällä ehkä päästä jo ajelemaanki pieniä lenkkejä apukuskin kans. Talven aikana ois tarkoitus totuttaa se ihmiseen selässä, niin sit kesällä 2013 sais alottaa ratsukoulutuksen. Siinä ne mun suunnitelmat melkein onkin... en mä paljo parempaa taida saa aikaan. :D

      Poista
    2. No mutta tuohan kuulostaa ihan hyvältä suunnitelmalta. :) Varmaan paras on jättääkin tarkat suunnitelmat pois kun hevosten kanssa kuitenkin pitää edetä niiden ehdoilla. :) Rauhallisesti varmasti parempi tulee kuin kiirettä pitämällä.

      Me lähdetään huhtikuussa Tampereelle hevosmessuille. Jännää. Kuinkahan paljon sieltä löytyisi kaikkea niiiin tärkeää ostettavaa. :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!