torstai 21. helmikuuta 2013

Iltamaasto

Tein aamusta vaan askareet ja sitten suuntasinkin auton nokan kohti Vaasaa. Hain taas Oliviaa meille treeniin. Se onkin meillä Euran näyttelyyn asti, eli 2 viikkoa. Ajomatkalla soitin ELL ja sovittiin että hän tulis huomenna aamupäivästä käymään meillä ja rokottaa samalla kertaa Olivian, Leevin ja Nasponin.

Huomasin heti alkumatkasta, että mun silmät oli tosi valoherkät. Hain mennessäni aurinkolasini Matiaksen työmaalta autosta. Vähä ennen Vaasaa alkoi päässä jyskyttää ja se vaan paheni koko ajan. Sain Olivian kyytiini ja kurvasin Heseen ostamaan ittelleni vähän syötävää. En heti tohtinu lähteä ajamaan kun päätä vihmoi niin vimmatusti. Syömisen jälkeen särky vähän helpotti, mutta heti kotiin päästyäni painelin nukkumaan hetkeksi.

Herättyäni totesin, että särky oli lähes poissa. Pakkasin koirat autoon ja käytiin mettälenkillä. Sen aikana loppuki hedari kaikkos. Lenkin jälkeen hain Nasun ja Masin talliin, laitoin niille heijastimet ja Masille suitset ja lähdin kävelemään niiden (Nasu perähevosena) ja Mincan kanssa pienen iltalenkin. (Minca ei ollu mettälenkillä mukana kun se aina kiusaa muita, menee paremmin heppojen kans.) Auratulla peltoreitillä olikin traktori hakemassa puita jokirannasta. Käveltiin suoraan Marttilan mäelle ja käännyttiin takaisin. Puolessa välissä mäkeä huomasin, että traktori tuli jokirannasta pois ja käännyttiinkin takaisin. Ravattiin mäki ylös ja käännyttiin peltotielle. Kiva, rento ja rauhallinen lenkki eilisen maneesilla hikoilun jälkeen. Vähän ennenkö tultiin takaisin tielle, kokeilin nostaa laukkaa ja on se Masin laukka ilman satulaaki kiva. :P Ja Nasu pysyi hyvin vierellä, eikä koittanu pinkoa edelle.

Käveltiin palanmatkaa Naurisharjuntietä ja käännyin sit omalle pellolle ja kierrettiin viä se. Masi meinas kävellä turhan reippaasti eikä Nasu saanu kävellä rauhassa ollenkaan, joten päästin Nasun lopulta irti ja se sai kävellä loppumatkan omassa tahdissaan meidän perässä. Pari kertaa piti jäädä vähän odottamaan sitä. Me kierrettiin traktorin jälkiä pitkin tallin taa, mutta Nasu päättiki kävellä takapihan kautta toiseen päähän takapihan tarhaa portille. (Sinnehän me aina yleensä lenkin jälkeen kävellään, Nasu mietti että pitää mennä nytkin.) Kami juoksi ees taas portilta toiselle ihmetellen, et mikä tää juttu nyt on. :D Otin Masilta heijastimet ja suitset pois ja päästin sen tarhaan ja kävin sitten päästämässä Nasunkin toisesta päästä. Vähä yli 3km lenkki tuli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!