keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Pientä maastoilua

Toissapäivänä käytiin illalla Nasun kanssa köpöttelemässä ilman satulaa, koirat mukana. Kierrettiin ensin oma pelto ja lähdettiin sitten viä käymään Marttilan mäellä. Sai Nasu vähän ravata ja laukata mennessä ja koiratki joutu vähä pinkomaan. Takaisin tullessa palan matkaa ravia jonka jälkeen koitin saada Nasun menemään vähän pohkeenväistöä. Tappeluksi se meinas taas mennä. Ärsyttää kun tuon ponin pitää aina kaikessa pistää ihan periaatteessa vastaan. Sen takia mä tyydynki yleensä vain maastoilemaan sen kanssa. Omat hermot ei kestä. Paittiarallaa 2km lenkki tehtiin kun pellon kiertävä lenkki on jo 800m.

Eilen otin Masin aamusta hoitopaikalle tallihommien jälkeen ja käytiin kiertämässä Jerkunlenkki. Mincakin sai tulla mukaan ja mentiin ekaa kertaa ison tien kautta. Nätisti Minca tuli Masin viereen tai tiensivuun istumaan/maahan kun tuli autoja. Jokimäenkyläntie mentiin pitkälti ravissa. Yks lyhyt laukkapätkä otettiin ennen Koivistoa. Siitä sitten käveltiinki kotia asti. Kierrettiin viä meidän pelto ennenkö mentiin talliin. Sen verta rauhallisessa tempossa mentiin että Masi ei hionnut. Sai silti BackOnTrackin loimen päällensä koska hyvää se tekee lihaksille joka tapauksessa.


Tänään käytiin päivällä tunnin mettälenkillä äiteen ja koirien kanssa. En jaksanu sen ja askareiden jälkeen enää lähteä maastoon vaan oli pakko ottaa tirsat (viä ku oli käyny herkuttelemas lättyjä äiteen tykönä). Illalla ennen iltatallia hain Nasun tarhasta tuttuun tapaan ja laitoin vain narun riimuun ja lähdettiin kiertämään pieni lenkki sen ja koirien kanssa. Meinasin käydä vain Marttilan mäellä kääntymässä, mutta vähä jälkeen Jerkun huomasin että pellolle oli aurattu joku reitti. Lähdettiin sitten katsomaan mihin se menee ja sinne se kiemurteli kivasti alas jokirantaan. Se päättyi joen mutkaan ja käveltiin vähän matkaa takaisin päin ja laukattiin sitten hangessa mäki ylös jonka yläpäästä tiesin lähtevän mökkitien jota pitkin päästään takaisin tielle Marttilan kohtaan ja siitä takaisin kotia. Mennessä ravasin Jerkun ohi ettei koirat mee sinne pihaan niiden koiran häkille. Muuten mentiin käynnissä.

Loppuun vielä kuva lauantain kärryttelystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!