keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Laiska päivittelijä(kö?)

Nyt ei vaan oo ollu inspistä tulla kirjoittelemaan tänne, mutta ei me silti vaan oo levätty laakereillamme! Mä yritän parhaani mukaan vähä kertoa mitä on tehty, sen mukaan mitä viä muista. x) Onhan siitä jo 2vk ku oon viimeksi jotai ylös tänne laittanu...

Toissapäivänä eli ti 5.3. kävin tallihommien jälkeen salilla, sieltä koirien kanssa mettässä 3km lenkillä ja perään vielä lähdettiin Masin kanssa maastoon. Kierrettiin Jerkunlenkki ja koukattiin viä Koiviston kautta niin saatiin lenkkiin vähä lisää pituutta. Harmittaa ku unohdin taas sammuttaa Sport Trackerin lenkin jälkeen, ainut järkevä asia jota sain siitä viä irti, oli meidän maximin nopeus eli 39km/h. Eli yks pieni spurtti otettiin lenkillä. ;) Muuten mentiin aika rauhallisessa ravissa ja reippaassa käynnissä.

Hikisenä lenkin jälkeen

Uudet suitset, ei tosin kovin edustavat hikisen hevosen päällä :D

Lauantaina 2.3 mä olin Kuopiossa jonne lähdettiin perjantai aamulla kaverin koiraa astuttamaan. Menomatkalla pysähdyttiin Keskiselle josta löysin cob koon suitset sellaisesta pehmeästä nahasta josta tykkään. En oo kuvastoista uskaltanu tilata, ku ei niistä oikein ota selvää mitä nahkaa ne on. Ja noissa ny oli ihan kiva otsiski viä. Mincalle ostin pedin. Ihan vaan kokeiltavaksi koska se oli HALPA! Ja olihan sieltä jo ekana yönä revitty pehmusteita... yllätys... -_- Toivottavasti suitset on pitkäikäisemmät. :D

Tarkempi kuva uusien suistien otsapannasta

Mutta siis asiaan. Täällä oli lauantaina kauhia myrsky ja Marianne oli käynyt siivoamassa karsinat ja jättänyt ratsastuksen sikseen. Oli vain juoksuttanut Masia tarhassa ja käynyt sitten kävelemässä sen kanssa vähän. Sunnuntaina sen sijaan oli kaunis keli ja mä lähdin sit itsekin Masin ja Mariannen seuraksi maastoon Nasulla. Kierrettiin meidän vanhan kodon kautta Hautakorpeen. Kun päästiin Hakasentien pihaan, niin Masi katteli sinne vähä sen näköisenä että hei, mähän tunnen tän paikan... ja sitten se meinas vaan kävellä pihaan. Kiva jos Masi muistaa sen hyvällä. :')

Ennen metsäosuutta saatiin ravailtua, mutta mettäosuuden jälkeen Pantinkorven tieki oli aika huono joten jouduttiin pitkälti kävelemään Hautsikkaan asti. Hautsikassa hepat pääsi sitten vähän laukkaamaan. Ei tosin kovin kovaan vahtiin niitä tohdittu päästää kun lumen alla oli jää ja aika ajoin tuli tilsoja. 1,5km ennen isoa tietä otettiin ravi ja isolta tieltä sitten käynnissä kotia. Talutin taas viimeisen suoran jotta Nasu ihan oikeasti käveli ja teki omallekki kropalle hyvää, koska olihan tuo 10km lenkki! 1,5h lenkki kesti.

Ja vielä vähä taaksepäin...
25.2. Tein sekä Masilla että Nasulla 3km maastolenkin ilman satulaa ja koirat sai juosta mukana. Menin molemmilla vähä eri reitin niin ei ittelle tullu tylsää. :D Loppuu kävin viä kävelemässä Kaminkin kanssa pienen lenkin ja otettiin samalla maastakäsin harjoituksia ku Kamilla meinaa välillä vähä olla kunnioitus hukassa.
26.2. oli pakko käydä pienellä kuutamoratsastuksella myöhään illalla Nasun kans, Minca ja Kiss seurana. Oli se komiaa ja joka paikassa niin rauhallista. ♥
27.2. käytiin heittämässä Masin kans 8,68km lenkki. Eli paineltiin suoraan kylänraittia entiselle Jokimäenkoululle nykyinen päiväkoti Mennin kotko (mulle se on aina Jokimäenkoulu). Kierrettiin Rantakujan lenkki ja sitte takaasi kotiapäin. Maximinopeus 31km/h ja sekää ei ollu viä lähelläkää nopeinta laukkaa mitä on Masin kans paineltu. Ku muistais joku kerta vauhtimaastoon laittaa tuon trackerin päälle. :P Tunti meni tuolla lenkillä.

Mutta niinku huomaatta, niin ei me laiskoteltu vallan oo. Blogi vain on jääny vähä hunningolle!
Ja on tuohon pariin viikkoon mahtunu iloa ja surua...

Lenni-pupu ja Jojo-kääpiöpinseri suoritti Suomen Karva-Kaverien testin hyväksytysti 23.2. ja Jojo ehtikin jo käydä ekalla keikallaan Jalasjärvellä 4.3. viihdyttämässä vanhuksia. Yks paappa erityisesti tykästyi Jojoon. :)
Karva-Kaveri Jojo valmiina palvelukseen! ^^

Mutta sitten ne surulliset uutiset. Mun ensimmäinen oma kääpiöjänis Reiska jouduttiin lopettamaan sunnuntaina 3.3. :'( Reiska jäi viikkoa aiemmin vuohikarsinan oven väliin ja näytti kyllä siltä että selvittiin säikähdyksellä. Loppuviikosta aloin kuitenkin kuuntelemaan, että pupun hengitys rohisi ja päivä päivältä muuttui raskaammaksi. Lisäksi sillä oli muutenki jo silmätippakuuri. Kun pääsin Kuopion reissusta takaisin, Reiska ihan haukkoi henkeään. Siinä sitä hetken pitelin sitä sylissäni ja pyysin anteeksi tippa silmässä ja tein raskaan päätöksen.... Reiskan oli aika lähteä paremmille porkkanamaille. :'(

</3

3 kommenttia:

  1. Hienot nuo suittet, varsinki toi ottapanta! :)

    Reiska-parka :/ ♥

    VastaaPoista
  2. Voi Reiskaa =(

    Onnea Jojolle "tittelistä"! Arvokasta työtä =)
    Kivan näköiset suitset ja näyttää kuvassakin ihan hyvänlaatuisille nahastaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Me ollaan taas 2.4. menos Jojon kanssa keikalle sinne mis oltiin viimeksiki. Se yks paappa ihan ihastu Jojoon, ni odottaa varmasti kovasti jo taas meitä. :) Ja tulee siitä ittellekki hyvä mieli ku saa ilostuttaa muita. Jos ajattelee, et ite olisin jossain vanhainkodissa niin mä tykkäisin tosi lujaa jos sinne tulis eläimiä välillä käymään. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!