maanantai 4. helmikuuta 2013

Ei sen vielä pitänyt alkaa!?

Meinaan karvanajon. Nasulta lähtee jo ihan kamalasti talvikarvaa! Eilen sitä harjatessa oli silmät ja suu täynnä karvoja... Masilta ei lähde vielä karvaa yhtää. Kamilta vähän. Innolla taas odotan sitä, kun pollet on ihanan kiiltävässä kesäkarvassa. ^^

Perjantaina Kirsi tuli meille päivällä ja valjastettiin Masi kärryjen eteen. Nasu otettiin mukaan perähevoseksi. Tarkoitus oli kiertää Jerkunlenkki ja mennä vielä palanmatkaa Hautakorpeen, mutta toinen rengas oliki lopulta ihan tyhjä ja tultiin sitten suoraan isoa tietä kotia. Mentiin pitkälti ravissa koko lenkki alku ja loppukäyntejä lukuunottamatta. Nasu sai laittaa rivakasti kaviota toisen eteen jotta pysyi Masin tahdissa, vaikka Masi meni kyllä mun mielestä aika rauhallisesti. :D Pienen pätkän laukkaakin Nasu tuli perässä ja veti yhden pukinkin. Välillä Nasu näytti niin hapanta naamaa, että olis tehny mieli antaa sille sitruuna... >:) Molemmat hikos vähän lenkillä (ihmekös tuo kun on niin lämmintä ja kauhean paksu talvikarva) ja loimitettiin ne ennen ulos laittamista. Masi sai fleecen alle Back On Trackin.

Eilen, sunnuntaina heräsin hyvissä ajoin aamulla ja heti tallihommien jälkeen hainkin Masin käytävälle hoidettavaksi/varustettavaksi ja lähdettiin maastoon. Meinasin ensin mennä Hautsikkaan, mutta sitten keksinkin jatkaa suoraan isoa tietä. Komia aurinkoinen sunnuntaiaamu eikä ketään muita liikenteessä! Alkukäyntien jälkeen ravattiin kilometrin verran jonka jälkeen nostettiin laukka. Mentiin ensin rauhallisemmin ja puolessa välissä suoraa annoin Masin lähteä paahtamaan niin paljon kun se jaloistaan pääsi! Ja voi että kun vaari tykkäs! Käytiin (ex-)Jokimäenkoululla kääntymässä ja tultiin takaisin Susitien kautta. Masi sai siinä kävellä kilometrin verran ja suoralla nostettiin ravi. Vaari lähtikin painamaan sellaista ravurin ravia jotta ihan kuin oltais monte-lähdössä juostu. :D Hakasentien päässä (missä on mun lapsuuden koti jos joku ei tienny) Masi alkoi himmailla hitaampaan raviin. Rauhaluoman notko mentiin käynnissä ja sitten viä pätkä rauhallista ravia Hautsikan tienpäähän josta viimeinen kilometri käynnissä kotia. Yhteensä 7km lenkki tuli. Harmi että ei ollu Sport Tracker päällä. Olis ollu hauska nähdä mikä oli keksinopeus tai huippunopeus. :P Lenkin jälkeen kylmäsin Masin jalat harjaamisen jälkeen. Varsinkin vas. puoleisessa takajalassa oli taas nestettä. Kyllä mun tarvii varmaan investoida Masille ne B.O.T:n takasuojatki vielä. B.O.T. verkkoloimi ja fleece siihen taas päälle, niin tarkeni paappa taas tarhailla loppupäivän.

Pari tuntia myöhemmin lähdin vielä Nasunkin kanssa maastoon. Ajattelin kokeilla ottaa Mincan mukaan. Lähdettiin kiertämään Jerkunlenkki. Alkumatkasta Nasu oli tosi nihkeä, mutta kun se pääsi vauhtiin niin käyntivaihde meinas olla enemmän ja vähemmän hukassa. Minca pysyi hyvin poissa ihmisten pihoista vaikka monessa on koira. Ravattiin pääasiassa, yhtä laukkapätkää lukuunottamatta. Nasu meinas lähteä juoksemaan kilpaa Mincan kanssa, kun ei muitakaan kisakavereita lähettyvillä ollu. >:) Laukan jälkeen vasta meinaski olla Nasulla virtaa ja ravattiin Jokimäenkyläntienpäähän, mentiin ison tien yli ja ravattiin viä Hautsikantietä mettänrantaan ja laitoin Nasun rämpimään mettän poikki kotia. Katos meinaan äkkiä ponilta ylimääräiset kaahailu halut. >;)
Nasu hikos oikein kunnolla ja loimitin senki hyvin ennenkö vein sen takaisin tarhaan. Laitoin sen vielä tallin taa jotta pääsi latoon suojaan jos siltä tuntui.

Illalla heppasia sisälle ottaessa mulla oli hyvin tyytyväisen oloisia, liikuntaa harrastaneita polleja (Kami yllättäen liikuttaa itte ittensä kun kavereita haetaan töihin) jotka kävi rauhallisena yöpuulle. ^^

Minca paineli mettäs meidän edellä. Kännykkälaatu... :/

"Mihinkäs se hyeena katos?"
 
Ai niin! Kengittäjäki kävi tuossa keskiviikkona! Nasukin sai nyt talvipopot alle. Niillä mennään taas niin kauan, että saa ottaa kengät pois. Ja Masilla pysyi kaikki kengät koko kengitysvälin kiinni!

1 kommentti:

  1. Tahvo kans on viikon verran ollut kuin mikäkin karvojenlevityskone. :D Joka paikka on ihan varsinkin valkoisessa karvassa (eiköhän mustista kohdista vielä irtoo..? :D )

    Muakin olis kiinnostanut tämän päivän huippunopeus. Ei se varmaan monille ole vielä edes kova vauhti.. Ja ehkä se tuntui vain niin reippaalta kun oltiin hissutettu maailman hitainta ravia tallilta pois päin. Kontrasti oli ainakin valtava. :D

    Mukavaa viikkoa koko poppoolle!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!