maanantai 23. huhtikuuta 2012

Silmissä vilisee raitoja :D

Ponit lomaili viikonlopun kun oli enemmän ja vähemmän koirapainotteinen viikonloppu. Ja nythän sen voi jo varmaan paljastaa, meille tuli eilen pentu! Lyhytkarvainen hollanninpaimenkoira narttu "Minca". :) Ensimmäisen kerran näin lk holskun Tampereen pentunäyttelyssä 2010 muistaakseni... sellaisen silver brindlen. Olin myyty samantien. ♥ Aloin ottaa rodusta selvää, mutta hylkäsin haaveet kun kuulin että holskuissa olisi paljon huonoluonteisia koiria... noh, ajatus jäi kuitenkin kytemään. Pääsin juttelemaan parin pk holskukasvattajan kanssa ja lopulta kävin marraskuussa 2011 Orimattilassa kattomassa yhden lk holskukasvattajan koiria treeneissä. Noh, silloin se oli menoa sit lopullisesti. Niin ihania ja avoimia koiria joilla kapasiteettia jos jonkinmoiseen harrastamiseen. :) Kys. kasvattajalla oli juuri tuolloin viikon ikäinen pentue, mutta mun tarvi vielä hetken miettiä ja sulatella asiaa ennenkö olin valmis. Nyt sitten yhdistyksen sivuja selatessa osui silmään mielenkiintoinen yhdistelmä ja siitä oli vielä uros ja narttu vapaana. Soitin kasvattajalle ja pentue kuulosti oikein kivalta. Ja eikä aikaakaan kun sitten narttupentu oli varattuna. Eilen lähdettiin sit katsomaan pentuja ja niiden emää. Emä vaikutti oikein kivalta ja kaikki pennut oli erittäin avoimia ja reippaita pentuja. Ja kyllähän se raitapaita sitten sieltä mukaan lähti. Karvasta näyttäs puskevan "kulta" läpi ja näin ollen en nyt sitten ihan sitä silver brindleä saanu, mutta se väri nyt on pienin seikka pentua valitessa! :)

Ja tässä nyt siis esittäytyy Schwungvoll Amazing Grace "Minca" 3kkMitä isot edellä, sitä pienet perässä... mut kumpi näistä nyt sit on se iso ja kumpi pieni... ? ;D

Tänään käytiin aamusta mettälenkillä ja reippaasti Minca siellä kulki mukana. Lenkin jälkeen laitoin Nasun kuntoon ja lähdettiin maastoon. Mentiin ensin Hautsikkaan päin. Mentiin siä aika rauhallisesti ja poikettiin yhdellä pikkutiellä kääntymässä ravilla sen päässä. Lampsittiin takasi Hautsikan tielle ja jatkettiin viä eteenpäin. Yks laukkapätkäki otettiin ennenkö käännyttiin takasipäin. Takasi tultiin ojan pohjilla kahlaten. Nasun mielestä on hirmu kivaa lotata lätäköissä. Virtaava vesi ensi vähän jännitti.

Kun oltiin melkein isolla tiellä, alko Nasu kiihdytellä siihen malliin, että lähdettiimpä kiertämään vielä Jerkun lenkki. Otettiin heti alkuun pidempi rauhallinen laukkaosuus. Koitin saada Nasun kunnolla kuulolle ja astumaan alle ja saatiinhan me sieltä lopuksi aika kiva pyörivä laukka. :) Pätkä ravia väliin ja viä toinen lyhyempi laukkapätkä. Sit loppuravit ja Koiviston kohdalta käynnissä kotia.

Hieman Nasu hikos kun lämmintäki oli +10. Tuuli vähän, joten laitoin varmuuden vuoksi fleecen päälle ja vein ponin päiväheinille tarhaan.

Viime perjantaina ihmettelin miksi Nasu oli ihan skitsona kun Heli talutti sitä talliin. Kun otin loimen pois, Nasu tärisi ja oli edestä ihan vaahdossa. Muutenkin mulkoili ja viskoi päätään samaan tapaan ku tossa joku aika takaperin parina iltana. Ihme sinänsä, että sain sille matolääkkeen suuhunkin vielä silloin. No, syy Nasun rauhattomuuteen tais selvitä ku kuulin tänään et pe-la oli tua Hautsikas tallustellu karhu ja näimpä sit ittekki sen jäljet ku aamulla käytiin siä koirien kans.

9 kommenttia:

 1. Äh, mä arvasin että villieläimet on asialla :( Tosi kamalaa, että noin lähellä teitä on kuljeskellu/kuljeskelee herra Otso... :(

  Kuinka iso Mincasta oikein tulee? Näyttää nyt jo melkosen suurelta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mäki vähä epäilin, ku tuos taannoin Nasun hermoilun syy oli ahma.

   Mincasta pitäis tulla saman kokoinen ku saksanpaimenkoira. :) Ei toivottavasti yhtää isompi, muuten on ylikorkea!

   Poista
 2. Onnea vielä raitapaidasta :D
  Ja hyi hitto tuota karhua >:(

  VastaaPoista
 3. Onnea uudelle perheenjäsenelle! :) Siskolla on muutama pentue holskuja pyörinyt ja oli ne vaan söpöjä palleroisia kunnes lähtivät koteihinsa.
  Hujui karhuja! Saisivat pysyä metsässä. Mutta ei meidän maastoilumetsässä. Joskus kun olin juuri hommanut Tahvon näin unta, että maastossa löntysti karhu vastaan ja laukkasin täyttä laukkaa tallille ja sain just kaikki hevoset sisälle kun karhu oli melkein pihassa.
  Täällä muuten alkaa vihdoin ja viimein maastoilutkin olla ihan kivaa puuhaa.:) Kai se sitten oli hyvä, että kenttä on ollut käyttökiellossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa! Millä nimellä siskos on niit kasvattanu?
   Joo ei muakaa haittaa ku tosiaan pysyvät siä mettässä ja tuo näyttäs olevan yksinäinen onneksi. Emä pentuineen alkais olla jo vaarallinen.

   Poista
 4. Onnea uudesta koirasta, on kyllä nätti! Minäkin haaveilin hollanninpaimenkoirasta pitkään kunnes yhtäkkiä mieli vaihtui ja nyt olisi harkinnassa joko staffi tai rotikka..

  Kyllä itellä jos karhuhavannoista lähellä kuulis niin jäis maastoilu vähäks aikaa tauolle, sen verta arkajalka oon vaikka maalla ikäni asunu! :D Ja tuo jälkihä on herra isä melkee minu jalan kokone! huhhuh! toivottavasti nostaa karhu teijän läheltä kytkintä ja nopiaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mä oon jojoillu tuon holskun ja brindlen basenjin välillä, mut ku enempi harrastuskoiraa hain ni holsku oli sit luontevampi vaihtoehto. Spk:ta en enää huoli, ekalla oli takapääs vikaa (ontu agin jälkeen, ei kuvattu ikinä), toisella pääs ja kolmannella selkä sökö. :/ Toivotaan et tän kaiffarin kans olis paree tuuri, suvussa kun ainaki näyttäs olevan suht tervettä koiraa.

   Luulen et se on joka kevät sama karhu ku jostain tuolta mettistä heräilee ja tassuttaa tua Nummiskan ja Hyypän välillä. Pari vuotta sit sil oli penikat jos oli se sama. No tuo mun kenkä on 38, et ei se paljo sen pienee jälki ollu.

   Poista
 5. Onpa nätti tuo Minca! :)

  Siis oliko se karhu tallustellu siinä teidän tiellä/lähistöllä? Hyi että :/ Mä en kyllä uskalla mennä enää ollenkaa mettähän, en ratsastaan enkä koiran kans :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :)
   Niin tua Hautsikas se Nalle on menny. Parin kilsan pääs tästä. Mä olin viimeksi tänään koirien kans siä. Mä luotan siihen, et jos siä nalle tai muu "mörkö" on ni koirat tai hevonen ei suostu meneen sinnepäin.

   Poista

Kiitos kommentistasi!