maanantai 2. huhtikuuta 2012

"Hei... onkohan sun hevooset oikialla puolella aitaa?"

Hoitelin aamusta tuttuun tapaan askareet kanilasta talliin ja käytiin Rodin kanssa lenkillä/äiteen tykönä kahvilla. Kun tultiin sieltä takaisin, ajattelin juoksuttaa ponit irtona pikkutarhassa. Koko eilisen kun satoi lunta ja sitä on taas 10-15cm... >:/ No, se hyvä puoli siinä on, et tarhan pohja on vähän kohmelossa ja siinä pieni lumikerros niin pystyin yleensä juoksuttamaan niitä sielä. Ja ponithan paineli sit sellasta vauhtia, kun sen kokosessa tarhassa nyt vaan pystyy! Kami alko ensin napsia Nasua ja Nasullahan sitten meni melooni nenään ja se hyppäs muutaman kerran oikein kunnolla pystyyn Kamia vasten ja auko sille suutaan niin että koko purukalusto näky! Ja muutaman kipakan pukinkin heitti sitä kohti, minkä jälkeen Kamikin sitten vähän rauhoittui ja keskittyi vain juoksemaan. :P

15-20 min ne siinä irrottelivat ja päästelivät höyryjä oikein kunnolla. Sen jälkeen koitin saada ne ravaamaan pari rauhallista kierrosta tarhan ympäri jonka jälkeen käytiin kävelemässä loppukäynnit tiellä.
Vähän myöhemmin kävin antamassa päiväheiniä ja sit hipsinkin hetkeksi Rodi ja Jojo kainalossa torkuille.... Heräsin puhelimen  pirinään. Kattoin et outo numero... yleensä en unenpöpperössä vastaa outoihin numeroihin, mut nyt tuli sellanen olo et pitää vastata. Serkun mieshän se sielä soitteli ja kyseli, että "Onkohan sun hevoset oikialla puolella aitaa, ku ovat mun mielestä vähä turhan lähellä tietä eikä siinä mun mielestä aitaa ole...?" Mähän pomppasin salamana ylös ja lupasin mennä tsekkaamaan missä ne ponit oikein on! Heti kattelin, et pihassa oli sen näkösiä jälkiä jotta joitan luvattomia liikuskelijoita siinä oli talsinut edestakaisin. Kävin toteamassa tarhan tyhjäksi ja juoksin talon taa. Siellähän ne nyhti ojanpientareella lumen alta pilkottavia heiniä!

Vihelsin poneille ja Kami lähti heti laukalla mun luo sen kuultuaan. Ja Nasukin tietty perässä, kun eihän yksin voi jäädä. Talutin ponit talliin ja menin korjaamaan aidan. Ne oli tullu portista läpi. Osa heinistä oli jäänyt syömättä, joten tuumasin niiden joko pelästyneen jotain tai sit olivat nahistelleet ruuasta ja toinen oli väistäny aidan läpi vahingossa. Onneksi eivät kuitenkaan olleet omasta pihasta mihinkään lähteneet. Ylimmäinen kahva piti vaihtaa kun se oli menny rikki. Ponit tarhaan ja virta takasi päälle. Toivotaan että jäi ainutkertaiseksi "kokeiluksi".

Nyt kun kattelen keittiön lasista pihalle, niin Nasu on selkeästi tuttuun tapaansa käyny tsekkaamassa lintulaudan. Sehän aina Marjon luona karatessaan löytyi lintulaudalta hyviä syömästä. >:) Ja on ne keittiön lasistaki vissiin koittanu kurkkia sisälle ku jälkiä suoraan sen alla. Ja on ne muutenki vissiin vähä irrotellu viä lisää tossa nurmikolla, että jos olisin hereillä ollut niin en olisi voinut olla huomaamatta niiden karkaamista. :D

Lenni palleroki pääsi aamusta juoksentelemaan koirien häkkiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!