perjantai 20. huhtikuuta 2012

Kevät toi, kevät toi.... lumisateen!

Joo, ehti se edellinen jo taas sulaakki pois ja eilen saatiin nauttia auringosta ja pihalla oli +10. Tehtiin Nasunki kanssa Jerkun lenkki ja palanmatkaa mentiin aika reippaastikki. Ihan hikeen tuli edestä ja suitsien alta. Piti märällä rätillä sit pyyhiä pää ja ponin etuosa. Loimea en sit laittanu kun ulkona ei tuullu yhtää ja aurinko paistoi niiiin lämpöisesti. ♥

Tänään oliki sit heti aamusta harmaata. Kävin koirien kans kytötiellä lenkillä hommien jälkeen ja sit varustin Nasun ja mentiin kiertään taas Jerkunlenkki, mut eripäin ku eilen. Ja kierrettiin viel äiteen ja isseen mökin kautta ni saatiin kilometri lisää lenkkiin. Kauppa-autoki oli mein tienpääs ku lähettiin ja ku se hetkenpäästä tuli takaa ohi ni Nasu ei piitannu siit mitää. Sorvarin kohdilta ravailtiin rauhallisesti Karhuntielle (mökkitie) asti ja siit sit kipitettiin käynnillä aina Jokimäenkyläntielle. Siä Nasu alko yhtäkkiä kytätä kaikkea ja yhden vanhan talon pihaan oli ilmestyny auto ja toiseen traktori klapikoneen kans ja niitä piti sit hirveesti pelätä ja ei meinannu mennä ensi ollenkaa ohi. Pari kertaa koitti kääntyä takasipäin kunnes sit tuijotellen ja sivuaskelia ottaen suostu puhisten kävelemään ohi. Seuraavat 500m pitiki sit kytätä kaikkea mahdollista... ravattiin kyläntie reippaasti aina Koivistoon asti ja siitä sit loppukäynnit kotia. Tänään ei laukattu ollenkaa, ku eilen otettiin pari aika reipasta laukkaspurttia.

Kotona Nasu karsinaan kuivumaan ku lumisade yltyi vaan mitä lähemmäs päästiin kotia. Hain Kamin tarhasta ja menin juoksuttamaan senki liinas. Ensi alkulämmittelyt käynnissä ja ravissa. Sit päästin Kamin riehumaan vähä vapaana. Parit pieru-pukkilaukka-spurtit se veti jonka jälkeen laukkaili hetken ennenkö otin sen takas liinaan. Siinä sit molempiin suuntiin muutama kierros laukkaa. Nätisti meni ku sai eka päästellä vapaana pahimmat energiat. Loppuun viä muutama kierros ravia molempiin suuntiin ennen loppukäyntejä. Harjasin ja putsasin Kamin kaviot juoksutuksen jälkeen ja laitoin Kaminki karsinaan päiväheinille. Oli ehtiny seki kastua sen verran. Myöhemmin sit sadeloimet ponien päälle ja molemmat takas tarhaan.


Lumisateesta huolimatta, kukkapenkistä puskee sitkeesti läpi kukan alkuja. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!