perjantai 15. kesäkuuta 2012

Kentällä ja kärryttelemässä

Janika tuli meille eilen aamusta ja lähdettiin tekemään pieni kärrylenkki Rainerin kanssa. Taas kun lähdettiin hoitopaikalta meinas Raikku väkisin vaan kiilata laidunta kohti. Ei saatu sitä edes kaksin käännettyä ku toinen yritti suittista ja toinen ohjista. Tää vaan alko hyppiä. Hain sit riimunnarun ja käänsin sen oikeaan suuntaan ja sit päästiin matkaan. Pässi poni. >:)
Käytiin äiteen tykönä. Mä kävelin ylämäet ja Janika sai istua kyytissä ettei Raikku ihan läkähdy. Sillä kun on keuhkoissa jokin vika niin ponnistelut kuuluu heti hengityksessä. Äiteen tykönä otin äitin kyytiin ja kierrettiin runtsa nurmikolla. Kokeiltiin vähän raviaki. Äiteen mielestä se oli niin kivaa, että ei meinattu saada sitä enää kyytistä pois. Miten tää näin on kääntyny, et me joudutaan Janikan kans komentamaan äitiä ku se ei osaa lopettaa ku pitäis? :D Pitää vissiin viedä äiteetä kärryillä joku päivä. :D
Janika ja Raikku
Tultiin alatietä kotia ja Raineri sai siinä ravata sit omaan tahtiin kun se viettää pikkusen alaspäin niin ei ota niin lujaa hengen päälle. Kuuttilasta sit käynnillä kotia.
Hoidettiin poni, laitettiin se karsinaan ja hain Empun laitumelta varustettavaksi. Nyt se oli ihan rauhassa kun kaveri oli vieressä. Eli on vaan "vähän" läheisriippuvainen kaverista.

Mentiin tällä kertaa Sorvarin kentälle. Emppu liikku aluksi tosi nihkeesti eteenpäin ja mietin että tulee ainaki kunnon pohjetreeni. Ei tarvi erikseen salille lähteä. :D Jossain vaiheessa sain siihen vähän enemmän vauhtia ja tehtiin sit vähän voltteja, mentiin pääty-ympyrällä ja tehtiin "tiimalasia". Laukkaaki kokeilin molempiin suuntiin sekä uralla että ympyrällä. Lopuksi Emppu meni kyllä tosi kivasti muodossa kaikissa askellajeissa. Kentällä oltiin vajaa tunti ja mentiin tosiaan aika rennosti kun en tiä koska Emppu on viimeks työskennelly kentällä. Koko reissu kesti tunnin ja vartin. Keskinopeus oli 6,7km/h ja matka 8km. Äkkiä sitä kentälläki noita kilometrejä kertyy. Toki tosta saa kilsan laskea pois kun pitää kävellä sinne ja pois.

Kotona Emppu sai pienen pesun kun hikos vähän ja sit pääsivät laitumelle. Aamulla koitin laittaa Rainerin Kamin kanssa pienemmälle laitsalle, mutta ei menny kauaa ku se oli menny aidan läpi Empun puolelle. >:) Hyvin ne tosin tuli heti juttuun Kamin kanssa. Nyt kokeilin sit liikutuksen jälkeen laittaa Kamin poikien kans samalla laitsalle. Emppu yritti kiljua ja saada Kamissa jotain reaktiota aikaan, mutta Kami alko vaan syömään ja käänsi puota Empulle. x) Myöhemmin kattoin, että Emppu ja Kami juoksi tuhatta ja sataa laidunta ympäri. Ne siis meni tosi lujaa! En oo hetkeen nähny Kamin painelevan sellasta vauhtia. Lopputuloksena Kami oli täynnä hampaan jälkiä. Sen takia en laittanukkaa sitä ennen näyttelyä samalle laitsalle kaverien kans. Mutta nyt ovat kyllä sit laiduntaneet ihan rauhassa jo 2 päivää.

Tänään urakoin laitumen aidan alustat siimaleikkurin kanssa. Muutama metri jäi viä vetämättä, kun siima loppu kesken! Mutta nyt kiertää virta ja paljo paremmin! ;)

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!