tiistai 12. kesäkuuta 2012

Empun kanssa maastossa ja Rainerilla ajamassa

Oli niin ihana aamu ja mulla ei kiire mihinkään, joten ajattelin käydä maastossa Empulla. Annoin Kamille aamupöperöt ja talutin Empun hoitopaikalle. Se oli ihan mahdoton. Heilu ja vistas edestakaisin koko ajan. Pari kertaa kääntyi törkeesti vain mua päin ja yritti kiilata mut purukuormaan. Siihen puutuin kyllä heti! Suitsien laiton ajaksi vedin liukuoven kiinni ettei se karkaa ulos. Emppu oli jopa vähä hionnu kaulalta siinä vaiheessa kun talutin sen ulos ja nousin selkään.

Ratsastaessa Emppu olikin kuin toinen hevonen. Pari kertaa vähän kyyläili ja pysähtyi kattomaan jotain, mutta muuten oli tosi nätisti. Käynti oli sopivan reipas, ravi kivan tasainen ja rauhallinen ja laukka ku keinuhevosella.  :) Kierrettiin Jerkun lenkki. Pitkälti mentiin rentoa ravia, yhtä pientä laukan kokeilua lukuunottamatta. Emppu laukkas kyllä niin hitaasti ja nätisti, että välillä tuntui niinku se olis pysyny paikallaan. :D Jerkun kohdalla käytiin vielä kävelemässä joentiellä. Siä mun piti vähä pysäyttää sitä ku puhelin soi ja sit alkoki vääntäminen. Emppu kun ei millään olisi pysynyt yhtää paikallaan ja minähän taas en anna milliäkään periksi. Eli könyttiin sitä tietä niin kauan, että saatiin muutama nätti pysähdys. Sen jälkeen mentiin vielä vähän takaisin päin Naurisharjuntietä ravilla ennenkö sit käveltiin kotiin.

Ajattelin että Emppu olis lenkin jälkeen rauhallisempi hoitopaikalla, mutta mitä vielä... se oli paljon pahempi kuin lähtiessä! Yritti voimalla rynniä ulos ja riehui puolelta toiselle ja yritti hypähtää pystyynkin. Otin vain kamat äkkiä pois ja nappasin harjan käteen ja harjasin ja viruttelin sen laitumella. Siellä se seisoi taas tosi nätisti. Mietin, että riehuikohan se kaverien perään... ens kerralla kokeilen kyllä ottaa Rainerin karsinaan hoitopaikan viereen. Josko se auttais asiaan.
Emppu

Ja koska kello oli vasta 11 kun tulin ratsastamasta eikä mulla ollu muutakaan tekemistä, niin hain Rainerinki viä hoitopaikalle, valjastin sen ja lähdettiin ajaen tekemään pieni lenkki. Voi hitsin vitsi ku oli kivaa päästä ajamaan pitkästä aikaa! Ja viä tollasella tappijalalla! ♥ Mäki haluan oman kärryponin. x) Vähä lähties Raikku meinas yrittää kiilata vaan laitumelle, mutta muuten lenkki meni hyvin. Ja kun tultiin takasi ja ohjasin sitä hoitopaikalle ni meinas ihan väkisin taas rynniä laidunta kohti. Mut eipä vaan saanu tahtoaan läpi! Ihan perus poni. :D


Kami ja Emppu ravaili ja huuteli kovasti pikkukaverinsa perään. :P

Viiden aikoihin Matti tulee tähän meille ja talutellaan Kami tuonne naapuriin. Matti vähän siistii sen kavioita huomiseen näyttelyyn. 19.-20.00 aikoihin haen Kamin kasvattajan keskustasta jahka sen kyyti pääsee sinne asti ja mennään sit vielä trimmaileemaan Kami näyttelykuntoon. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!