perjantai 13. joulukuuta 2013

Loimien sovitusta

Tammojen loimet Belgiasta tuli alkuviikosta. Lunan loimi oli ihan hyvä, mitä nyt mahavyöt sai säätää niin pitkäksi kun sai ja silti ne meinas olla vähän tiukat. Jalkaremmien kanssa sama juttu. Aavan loimi oli sitten vielä naftimpi jokapuolelta muutenkin kuin vain remmeistä. Mutta se nyt kuitenkin mahtuu niin olkoon. Ja Nino saattaapi jäädä pienemmäksi ku nuo muut, niin sille sitte ainaki luulis menevän hyvinki. Jännä että kumpiki loimi oli 80/100 cm ja silti toinen oli selkeästi tiukempi... koitan ottaa loimista kuvat joku päivä. Ponikokoiset jalkaremmit mun on pakko ostaa niihin.

Painelin toisen loimen kanssa heti äitin työ pari fleecehuopaa mukanani. Piirrettiin kaavat toisen sadeloimen mukaan ja lisättiin vähän pituutta niihin niin mahtuvat varmasti pään läpi. Toisesta huovasta jäi sen verran ylimääräistä että siitä sai suoraan Ninolle oman pikkuloimen täksi talveksi. Siihen pitäis vain keksiä viä jostaki loimivyö joka ei oo liian iso. :P Tammoille tarkoitettu kuivatusloimi on viä työn alla, mutta alla räpsyt poikien loimista.
En malta odottaa että tammojen loimi valmistuu ja saan siitä kuvan teille! Hitsi ku siitä tulee hieno.... :P

Nino se sit näyttää hassulta tuon mammuttikarvansa ja kyömyotsansa kans >:)
 
 
Sitten siihen Kamin turvonneeseen kottiin (siis se mistä vehje tuloo ulos pissatessa). Se oli jo melkein normaali, mutta turposi taas uudelleen. Tänään sain ohjeen putsata se sen kotti perusteellisesti. Ei muuta ku kumihanska käteen ja tonkimaan sieltä likaa pois. Hain ruiskunkin avuksi että sain ruiskutettua sinne jollakin lämmintä vettä. Lopuksi ruiskutin sen vielä betadineliuoksella jos siellä sattuu olla joku nirhauma mihin on menny likaa ja se on turvonnu sen takia. Voin kertoa, että mulla ei oo ikinä käsi ollu viä niin syvällä hevosessa ku se nyt oli. xD Toivotaan nyt että siitä on apua ja pitääpi putsailla sitä muutamana päivänä viä uudestaan.
Meidän pikku-"poro" jo odottelee joulupukkia :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!