tiistai 10. joulukuuta 2013

Lenkkeilyä ja liinailua

Pedro pääsi tänään tallihommien jälkeen mun ja koirien kanssa aamulenkille. Haettiin äiti ja Aada-koirakin mukaan. Äiti halus kokeilla taluttaa Pedroa ja ihan hyvin se menikin. Takasi kävelles sanoin että sitä pitää juoksuttaa pellolla vähän ympyrällä, kun sen tekee selvästi mieli ravata niin äitee paineli jo juosten sen kanssa edellä. :D Kun pääsivät pellolle ja sain annettua pienen ohjeistuksen miten se siinä ympyrällä saadaan juoksemaan, niin nuon vain meni ravit ja jopa laukat kumpaankin suuntaan! Totesin äiteelle jotta saat tulla juoksuttamaan nuota liinassa kun kerran laukkakin nousee noin hyvin. Mä en oo siinä Pedron kanssa oikein viä onnistunu. x)
Pellolla juoksuttelun jälkeen äiti ja Aada käänty kotia ja me jatkettiin kotia toista kautta. Vähän meinas Pedro kiirehtiä, että ei se ihan kunnioittanu edellisen taluttajan ohjeita. Pari napakkaa käskyä niin oripoika malttoi taas kävellä kiltisti.





Sekalainen seurakunta :P
 
Ennen päivänheinien antamista innostuin vielä juoksuttamaan Lunan liinassa. Ensin piti saada se rauhoittumaan jotta se malttoin kävellä edes hetken ennenkö viitsin pyytää siltä ravia. Kun se vihdoin sai luvan, meni niin ravi kuin laukka hyvin oikeaan kierrokseen. Vaihdettiin suunta ja alku meni hyvin, mutta sitten Luna jostain syystä teki taas tän toisen tempun kun pyysin laukkaa. (Ei ollu eka kerta.) Ensin se nosti laukan, mutta yhtäkkiä päätti että ei haluakkaa mennä ravia lujempaa. Ja lopulta ei meinannu millää edes kävellä eteenpäin. Vaikka kuinka käskin ja maiskutin niin tämä hyväkäs meinas vaan jäädä seisomaan! Ihan vähän piti kirkastua jotta Luna tajus että oon tosissani ja jatkoi taas ravilla niinkuin pyysin. Laukan jätin pyytämättä suosista kun neiti tuli taas tuolle päälle. Pääasia että sain ravin ja käynnin ylös niinku halusin. Sitten lopettelinki ennenkö sitä alkoi laiskottaa uudestaan. 20 min. kesti juoksutus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!