tiistai 2. huhtikuuta 2013

Janikan kanssa maastossa ja kärryttelemässä

Eilen Janika (pikkusiskoni) tuli meille töiden jälkeen. Haettiin Masi ja Nasu talliin, harjailtiin ja varustettiin ne ja lähdettiin Hautsikkaan. Janika Masilla, minä Nasulla. Iso tie käveltiin ja Janika palautti vähä mieleen ohjaamista ym. Hautsikassa kokeiltiin sitten ravia. Aluksi Janika meni vain tosi lyhyitä pätkiä ja tasapaino meinas olla vähä keventäessä hukassa. Pian meno alkoi kuitenkin olla tasaisempaa ja lopulta otettiin parit laukatkin! Ja onhan Masilla nyt paljon kivempi laukata kun se ei yhtään pompi, toisin ku ravi. :D Ja ku laukka nousee käynnistä ja putoaa käyntiin heti ku vähä pidättää niin ei tarvi pelätä että se karkaa käsistä. :)

Nasu sen sijaan meinas taas täntteerätä ja mennä koko ajan vähän lujempaa kun mitä mä halusin. Takaisin tulles ratsastin sitä ihan periaatteesta kunnon ohjastuntumalla ja vaatimalla koitin vaatia että se kävelee... mutta hermothan siinä taas meinas vain mennä. On se piru vie kun tuo poni ei osaa kävellä ku pitkin ohjin!? Tai kävelee se, 2 askelta ja yrittää raville ja sama toistuu koko ajan. Ja turpa nousee kohti taivasta ja se yrittää purra kuolainta ymv. Lopulta en enää jaksanu ja annoin pitkät ohjat ja mentiin sit aika haipakkaa käyntiä kotia asti. *puuh*  -_-
Tunnin lenkki ja joku 7-8km siitä tuli.

Janikalla oli hyvin reidet arkana tänä aamuna. xD
Sen takia se haluski sit tänään kärrytellä. Janikalla oli vapaapäivä ja tarkoitus oli mennä jo aamupäivällä kärryttelemään Masilla. Mutta mulle tuliki autonhaku keikka Tampereelle! Saanko esitellä, Gilbert. :)


Nyt mahtuu kaveritki koirineen! :D
 
Kun päästiin kotia takaisin Janika tuli sit heti meille ja laitettiin Masi kärryjen eteen ja otin Nasun perähevoseksi. Käytiin Jokimäen koululla kääntymässä. Taas matkaa kertyi sellaset 8km. Mentiin aika tasaiseen tahtiin. Välillä Masi ravas vähän reippaammin ja Nasu joutui hetken laukkaamaan, mutta muuten Nasukin pysyi perässä ravilla. Janika ohjasti oikeastaan koko lenkin. Ihan niinku sillä olisi ikinä mitää taukoa hevostelussa ollukkaa! Vähä ennen kotoa mä hyppäsin kyytistä pois ja kävelin Nasun kans jotta se suostui kävelemään rauhassa kotia asti. Nasu pääsi suoraan tarhaan takaisin, Masi hoidettiin ja laitettiin B.O.T. loimi päälle ja sekin sit viä takaisin tarhaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!