keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Taas tulvii pohjanmaa...

Meillä oli vielä eilen ainaki 10cm lunta keskellä peltoa. Yön aikana se oli kadonnu kokonaan! Oli tullut sitten vähän enemmänkin vettä yön aikana. Siivosin eilen suojan tallin takaa ja oli sitte niin surkiaa hommaa kun kaikki sulavedet oli valunu sinne ja kastellu purut ja heinät kokonaan. Ja mitä syvemmälle pääsin, sitä raskaammaksi homma kävi ja loppua kohti voimat alko olla aika lailla kortilla. Varsinkin kun kottikärryt piti työntää sellaasenki kuravellin läpi tunkioon notta hoh!

Tänään sain just tallihommat aamusta tehtyä kun kaveri tuli poikansa kans meille ihmettelemään elukoita. Harvinaista sinänsä, tämä toveri on kiinnostunu eniten gerbiileistä! Kerrankin kun menin käymään niiden luona, pikkumies käveli eteiseen ja totes että, "hiiriä". :D Kun vieraat oli lähteny kävin ensin neitikoirien kans lenkillä ja perään erikseen Rodin kanssa. Meidän Mincalla kun juoksu, niin ei tahdo lenkitys Rodin kanssa samaan aikaan onnistua. Lenkkien jälkeen menin tirsoille ja ne tuli ihan tarpeeseen. Nukuin ku tukki pari tuntia!

Herättyäni mulla oli virtaa ku pienessä kylässä! Tein ruuan ja syömisen jälkeen päätin lähteä ratsastamaan kun aurinkokin vähän kurkki pilvien takaa. Hain Masin talliin, laitoin sen valmiiksi ja lähdettiin matkaan. Minca sai tulla viä tällekki lenkille mukaan. Mentiin Jokimäenkylätietä pikitielle asti ja käännyttiin sitten takaisin. Vesi oli noussut taas aika korkealle...




Vielä ei oo vesi niin korkealla, ku syksyllä. Silloin tuo kivi oli veden alla kokonaan...

Minca ei vettä pelkää. Piti hätyytellä se tuolta pois, koska olis pian humpsahtanu jokeen ja siä oli aika kova virtaus.

Masi ihmettelee veden määrää.
 
Lenkin jälkeen vein Mincan häkkiin ja hain Nasun tarhasta. Käytiin vielä joentiellä kävelemässä pieni lenkki niin sai Nasukin vähä liikuntaa.
 
 
Niin ja sen verran pitää mainita, että mulla oli lauantaina tää mukava tallityttö (no yli 20v. mut kuitenki ^^). Marianna kävi liikuttamassa Nasun ja Masin. Oli käyny jossain tuttujensa luona Masin kanssa ja sielä oli ollu 3v. kaksoset jotka oli ihan ihastunu Masiin. :) Ja Nasukin oli kuulemma menny ihan fiksusti. Lisäksi oli puunannu kaikki hevoset, niin että jokainen jouhikin oli suorassa. Kami etenkin oli ku spurgu ennen hoitamistaan. Kamille se tais tulla eniten tarpeeseen. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!