sunnuntai 19. elokuuta 2012

Hiljaiseloa, mutta tänään maastoilemassa

Otsikkokin sen jo kertoo, että eipä tässä mitää ihmeitä oo viikossa tapahtunut. Pollet on saanu vain laiduntaa, Nasu nyt välillä on tarhassa tallin takana. Ja Nasulle tuli kiimakin, joten astutusreissu ei tuottanut tulosta. Harmi.

Kengittäjä kävi eilen ja Masi ja Nasu sai kengät alle ja Kamille normi vuolu. Masilla oli toinen etukavio tosi vino ja sitä sit suoristettiin. Toisesta takajalasta josta oli kenkä irti ei voinut ottaa oikein mitään. Sen verran vain että se tuli suoraan ja saatiin uusi kenkä paikalle. Kengittäjän arvio oli, että se joko hiihtää (vetää takakavion etureunaa maahan kävellessä) tai sitten astuu koko ajan etujaloilla takakavion päälle. Jälkimmäinen ainakin pitää paikkansa. Toisen varmaan näkee kun osaa kiinnittää huomiota siihen tekeekö se niin. Lisäksi meinas että Masilta on varmaan jossain vaiheessa hankositeet retkahtanut takajalan asennosta päätellen. Hyvinkin mahdollista. Nyt kuitenkin jalat hoidettu ja päästään liikuttamaan taas heppasia. Sais vähä koko kesän laiskottelun jälkeen kuntoa nostettua. :D Ja kärrystä puuttuu edelleen rengas. >:( En oo siis sen takia saanu viäkää Kamille kärryjä perään...

Tänään soitin sit kaverille olisko se halunnu tulla Masilla maastoon mun ja Nasun seuraksi. Eipä aikaakaan kun Kirsi kurvasi pihaan ja päästiin laittamaan heppaset kuntoon. Käytiin kiertämässä Jerkun lenkki. Mentiin aika paljon ravia ja yksi reipas laukkapätkäkin otettiin väliin. Kirsi oli ensin ajatellut että ei nosta laukkaa, mutta kun Masi oli ravannut niin lujaa niin oli sit kuitenkin nostanut sen. Ja laukan jälkeen kehui Masin laukan maastaa taivaaseen! Se onkin aina ollut parasta siinä hevosessa. Äärettömän tasainen keinuhevoslaukka. ♥ Käytiin vielä heittämäs pieni lenkki peltoteitä pitkin niin saatiin kunnon loppukäynnit. Nasu oli hionnu tosi lujaa. Ja koska lenkki ei ollut edes mikään äärettömän raskan, niin voimme vaan todeta että on sillä huono kunto! Masi yskäisi lenkin aikana muutaman kerran... en tiä miksi. Pitää vähän seurata sitä. Viruteltiin hepat lenkin jälkeen vedellä. Masin takajalkoihin oli tullu vähän nestettä vuohisen yläpuolelle joten hieroin niihin vielä linimentin ennenkö vietiin se laitumelle ja Nasu tarhaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!