keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Ulkoilua olan takaa

Matias ruokki ja laitto hepat aamulla pihalle ennenkö lähti töihin. On nukuttanu taas viimeaikoina niin huonosti jotta otin illalla nukahtamislääkkeen ja sovittiin jotta jos mua nukuttaa niin saan sit nukkua aamusta niin pitkälle ku haluan. Heräsin vähä jälkeen yhdeksän ja menin sit heti aamukahvin jälkeen koirien kans ulos ja tekeen tallihommat.

Jojo ja Musca rähisi jotain ja kun menin selvittämään syyn niin Jojolla oli kuollu kuivettunu sammakko. Yäk. Heitin sen ojaan ja hetken päästä pahnaläjässä oli kauhee rähinä. Se loppu ku ärähdin, mut ku olin viemäs koiria sisälle ni huomasin jotta Rodi nassutti jotaki. Ku pääsin sen työ, en löytäny enää mitää mut Rodin kielessä oli verta. Ja ku katoin tarkemmin niin Rodin kuonon päällä oli haava joka vuosi. Näytti ihan niinku olis joku jyrsijä iskeny hampaansa siihen. Mutta ilmeisesti oli sen elikon viimeinen teko kun jotaki Rodi nieli alas ennenkö ehdin hätiin ja sen tuntien se oli hiiri tai vastaava.

Sain koirat sisälle ja Rodin nenän putsattua jonka jälkeen hain Nasun hoitopaikalle. Ja wuppiii! Sain satulavyön kiinni ilman kauheeta ähellystä ja molemmin puolin kolmanteen reikään suht kivuttomasti! Ennen joulua meni toiselta puolelta vain ekaan ja toiselta hetken kävelyn jälkeen juuri ja juuri kolmanteen. Alkaa olla Nasu rantakunnossa kesää varten. :D Mutta ei lihoakseen uudestaan. Nasu varmaan järkyttyy kun tajuaa, että se ei pääsekkää enää laiduntamaan vapaasti. En halua taas joutua pitämään sitä kauheella dietillä kesän jälkeen. Paree ku säännöstelee sen syömistä ympäri vuoden.

Kierrettiin Nasun kanssa 10 km lenkki. Ensin isoa tietä 1,5km Hakasentielle asti. Hakasentie ylös ja siitä sit kelkkareitille mettään. Mettän poikki talsittiin Hautsikkaan. Siinä meniki hyvä tovi kun koko metsäosuus pitää mennä käynnissä. Mut ehdin siinä miettiä miten outoa on kun muksuna sitä hiihdettiin, moottorikelkkailtiin, ratsastettiin, lenkitettiin koiraa ja itseään, sienestettiin ja marjastettiin siä metsässä monet kerrat ja nyt siitä on niiiin pitkä aika kun oon viimeksi sieltä menny. Hetken tuntui niinku ois palannu ajassa 15 vuotta taaksepäin. Varsinkin kun katselin puista roikkuvia naavoja ja mietin miten niitä aina nypittiin joukkoon ja tehtiin niistä itsellemme naavaparrat. :D

Päästiin Hautsikkaan ja jätin muistelun sikseen. Mentiin ravia tovi ja sitten otettiin pidempi laukkaosuus. Nasu päästeli menemään suht rennolla vauhdilla ja oli se niin hienoa ku pakkasta oli alle -10 ja lunta sateli hiljalleen auringon paistaessa. Se kimalteli siinä kivasti, melkin kuin keijupölyä olis ollu jokapaikassa. Oltiinkohan me sittenki jossain röllin taikametsässä (kuva alla)? :D

Pääosin ravailtiin loppu Hautakorven tiestä paria lyhyttä laukkapätkää lukuunottamatta. Sit tarvottiin mettän poikki Sorvarin takaa kotia kohti. Nasu oli koko lenkin oikein kiva ja rauhallinen. Ja mullakin oli jotenkin tosi levollinen ja hyvä olo. :) Kotona hoidin Nasun ja heitin sille fleeceloimen päälle. Sit veinki sen meidän keskeneräiseen talliin. Rajasin vain liinalla sen toiseen päähän tallia. Poni meinaan hikos niin lujaa, et ajattelin että sen on parempi kuivua rauhassa vähä lämpösemmässä. Siel se piehtaroi ja alkoi nassuttaa tyytyväisenä heinää.

Kävin pukemassa koirat, hain Kamin tarhasta ja lähdettiin koko porukan kanssa lenkille. Ei päästy ku äiteen ja iskän tienpäähän ku Venla oli saanu jo haalarinsa pois. Vein Kamin Aadan tarhaan ja mentiin sisälle. Äitee alko just paistaa pihvejä, joten jäätiinki sit siihen hetkeksi jotta sain maistiaisia. ;D Tunti siinä vierähti ja jatkettiin sit matkaa metsään. Käytiin palassa matkassa ja käännyttiin takas kotia. Kotona Kami tarhaan ja hain Nasun hoitopaikalle. Vaihdoin fleecen toppikseen ja pääsi Nasukin takas tarhaan.



Käytiin tossa Nasun kanssa röllimetsässä :DKattokaa ny! Koko talven kestäny dietti alkaa näkyä! Satulaki pysyy taas oikeessa kohdassa! :P


Kamin (ja koirien) kanssa kävelyllä.

3 kommenttia:

  1. Nasuhan on jo hyvännäköinen! :) Suosittelen sitä syöntirajoitinta mikä Kallellakin oli viime kesänä, ei lihonut muttei laihtunutkaan! Ja pystyi olla laitumella 24/7 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan! Empä hoksannu sellasta ollenkaan! Onkohan sellainen minkä hintainen?

      Poista
  2. Voi jestas mitä tappajia nää kääkät on xD
    Mä en oo tohtinu nyt pitää Iitaa tallissa irti ollenkaan, kun rottabaari on ollut hyvin suosiossa jyrsijöillä, niin en halua, et Iita löytää sit myrkkyyn kuolleen rotan/hiiren :S

    Onpa Nasu tosiaan hyvän näköinen =)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!