perjantai 24. helmikuuta 2012

Maastoilua ja vetotreeniä

Käytiin Nasun kanssa aamusella maastossa. Ajattelin ensin tehdä vain pidennetyn Jerkun lenkin, mutta kun päästiin pikitielle asti tuumasin, että kokeillaampa mennä sitä pitkin Korhoskyläntielle. Autot ajoi siinä kyl melkosta vauhtia, mutta ei Nasu piitannu niistä mitää kun tie on niin leveä. Yks traktori tuli vastaan jonka ratissa oli onneksi fiksu kuski. Nasu meinaan meinas alkaa kääntyä takasipäin, mutta kun kuski hidasti jatko Nasu nätisti matkaa.
Mentiin paljon ravia ja otettiin yks kunnon laukkaspurttikin ennen pikitieosuutta. Pikitiellä jota mentiin n. 1 km ravailtiin sen mitä voitiin (eli kohdat missä oli lunta kunnolla pien päällä). Korhoskyläntiellä alamäet hissunkissun ja muuten ravissa. Kun päästiin takasi Jokimäentielle, otettiin loppukäynnit. Kotona Nasu fleeceloimi päällä tarhaan.

Ehdin hetken huilia tuvas ennenkö Kirsi tuli. Tehtiin eka koiraharrastajien jäsenkortit valmiiksi ja sit mentiin laittamaan Kamille ajovehkeet. Kirsi oli ottanu sukset mukaan ja kokeiltiin mitä Kami meinaa niistä. Ensin vähän säpsähti ääntä. Kun meinattiin lähteä liikkeelle ja liina kiristy ja Kirsin paino tuntu Kamille asti, meinas se heti loikata sivulle ja alkaa taas pyöriä niinku viimeksi. Nytpäs mä olinki päässä kiinni ja komensin sen heti takasi suoraan ja yritettiin uudestaan. Ja kappas, niin sitä vedettiin Kirsiä suksineen perässä. Kirsin koira Viljokin siinä juoksi edestakaisin, ei Kami sitäkää moittinu.

Kokeiltiin mennä tiellekkin jotta Kami joutui vetämään Kirsiä oikein ylämäkeen ja ekaa kertaa Kamista oikein näki että sen piti tehdä töitä. Mentiin pari rinkiä pellon ympäri ja sit kokeiltiin vaihtaa viä rengas perään ja Kirsi kyytiin. Se vastustaa vähän enemmän ku sukset.
Kami ei ollu siitä enää moksiskaan ja veti sen tosi hyvin perässä. Kokeiltiin pari pätkää raviaki eikä mitää ongelmaa. Oli se kiva kun nyt meni taas niin hyvin, kun edellinen kerta oli melkosta sirkusta. :D

Ai niin ja eilen juoksutettiin Matiaksen kans ponit irtona tarhassa. Yksin ei onnistunu ku ne jumitti koko ajan vain johonki nurkkaan.
Tänään hain jänöpojat meille. Warrior muuttaa ensi viikolla uuteen kotiin Alavudelle, Hunter jää toistaiseksi kotia. ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!