maanantai 29. heinäkuuta 2013

Kamin kanssa maastossa

Aamu valkeni vähän harmaampana, kuin viime viikolla. Ulkona oli silti +20 ja aamusta vettä tuli ripsotellen. Päätin siis hakea Kamin laitumelta ja lähteä maastoon. Kierrettiin nyt ensimmäisen kerran Kamin kanssa Töyhtöhyypän lenkki ja se oli meidän ensimmäinen "virallinen" pidempi maastolenkki johon kuului enemmän osuuksia autoteilläkin. Yksi auto tuli vastaan, mutta tällä kertaa Kami ei piitannut siitä mitään. :)

Korhoskyläntiellä mäessä piti ensin vähän ihmetellä "varo lapsia-kylttiä" ja kohta perään tien vieressä olevaa puutarha-aitaa. Sitten jatkettiin taas ihan nätisti. Kivikkoisimmissa paikoissa Kami selkeästi vähän varoo jalkojaan. Mietinkin, että pitääköhän mun alkaa miettiä senkin kengittämistä...

Peltotiellä päästiin vähän reippaampaa ravia, kun pohja oli mukavan pehmoinen. Yhdellä pellon nurkalla kävin nostamassa laukat molempiin suuntiin. Paremmin nousi nyt kuin viimeksi kentällä. Sieltä jatkettiin Jokimäenkyläntietä ja Kami joutui ekan kerran ylittämään sen samaisen sillan jolla joskus Nasun kanssa tapeltiin vartti ja lopulta mun piti kuitenkin vielä taluttaa se siitä yli ennenkö se suostui kävelemään siitä. Kami sen sijaan käveli kaiteiden väliin, nuuhkaisi betonia ja käveli sillan yli. Ai että mulla on fiksu varsa! :D Jopa Masi jännitti aluksi sillan ylittämistä.

Sillan jälkeen ravattiin tie ylös ja jatkettiin Naurisharjuntietä. Yhdessä mäessä (joka on muuten Kauhajoen keskipiste, siis ihan niinku maantieteellisesti :D ) kokeilin nostaa vielä laukan ja nousi jopa se oikea taas. Siitä vielä pätkä ravia ja Jerkusta asti sitten käynnillä kotia. Aika paljon mentiin käyntiä, kun matkan varrella oli kaikkea uutta ihmeltävää. Vettä tuli jossain vaiheessa enemmänkin, mutta mulla kastui vain housut reisien päältä läpi asti. Kotona hoidin Kamin ja vein sen takaisin laitumelle.
 
Marianne on käynyt viikonloppuna liikuttamassa Masin. Meinas tulla tänäänkin, mutta jätti sitten sateen takia väliin. Eilen oli löytyny Masin hännästä eka hirvikärpänen lenkin jälkeen. :/


1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!