tiistai 8. toukokuuta 2012

Nasulle sairaslomaa :(

Nyt oli taas pitkästä aikaa kunnolla lämmin päivä! Ajattelinkin sit mennä Nasun kanssa kentälle. Heti kun nostin ekan kerran ravin, tuntui Nasu jotenkin oudolta... Katja tuli hakemaan Maksaa tarhasta ja kattoi sit kun ravasin vähän Nasulla ja totes että se ontuu. Etupäätä joo, mut vähä jäi epäselväksi kumpaa jalkaa mahdollisesti. Matti ja Katja sit kokeili Nasun jalat ja lämpöä oli hankkareiden yläosassa ja ehkä jopa hieman nestettäkin. Mä moitin kyllä jo viimeksi maastossa, että ihan ku Nasun ravi ei olis ihan puhdasta... ei mitään hajua mistä tää nyt sit vois johtua... ja kun oikein kovasti mietin, niin oon viimeaikoina moittinu kun Nasu on kompuroinu hirveesti. Ulospäin ei oo näkyny mitään ja käynnissä ei oiri mitenkään. Ravissakaan ei selvää ontumista ole, mutta tuolla pehmeällä kentällä se korostui. Mitään tuolle ei nyt oikein voi tehdä, muuta kun antaa Nasun nyt sit vaan olla levossa. Just ku alkoi olla kivat ilmat ratsastella. :(

Laitoin Nasun sit karsinaan ja laittelin Maksan itselleni kuntoon ja Katja menikin Sisulla. Aluksi tuntui, että mulla ei oo mitää kontrollia koko hevoseen. Ei ainakaan jos yritin ravata. Ja tuntui että sillä on yhtä pitkä kaula kuin kirahvilla ja ohjiakin oli kilometri ja silti ne meinas olla lyhkäset. :D Outoa mennä pv:llä taas, ku on pitkään kattellu Nasun tappikaulaa ja sen korvatki on melkein mun suussa. xD

Maksa
Pyörittiin Maksan kanssa käynnissä pitkän aikaa. Koitin vain saada sen tekemään kunnon voltteja ja taipumaan kulmissa. Tuntui ensin, että sekään ei onnistu. Sitten se yhtäkkiä alkoi toimia ja mentiin sit ravaamaan pääty-ympyrälle. Aluksi piti vähän säätää siinä, mutta pikkuhiljaa Maksa alkoi toimia paremmin ja hakea ja jopa pysyä muodossa. Vaihdettiin suuntaa ja Maksa pisti siinäkin ensin urakalla hanttiin, mutta parin kierroksen jälkeen se yhtäkkiä rentoutui ja alkoi ravata kuin unelma! Päästiin lopulta jopa pari kierrosta uraa pitkin niin että Maksa pysyi nätisti muodossa. Siihen olikin sit hyvä lopettaa ja ottaa loppukäynnit. Pienestä voi ihminen saada ilonsa, kun vaan muutama kierros ravia komiasti kaula kaarella riittää siihen. :P Tosin eipä Maksaa oo kuulemma muutamaan viikkoon liikutettu ja se on muutenki palailemassa mammalomalta hommiin. Ja on muuten myynnissä.... Hp. 3000€. Mulla oli Sport Tracker päällä ja kierrettiin me kenttää 8km edestä. :D

Riisuin Maksalta varusteet ja viruttelin sitä vähän halialla vedellä ennenkö vein sen tarhaan. Sit otin ja laitoin Nasulle takas kamat päälle ja käveltiin kotia. Annoin Nasun maistella vähän vihreää pellolla ennenkö vein sen tarhaan.

8 kommenttia:

 1. Kivan näköinen Maksa :D
  Onneks sulla on mahdollisuus mennä edes jollain pollella! Paranemisia paljon Nasulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maksalla on isot korvat! xD
   Joo, ainaki toistaiseksi se on vielä tuolla naapurissa. Eri asia koska sen joku sit ostaa. Mä ostaisin heti jos ois varaa, kun on todella hyvin HeC tasolle koulutettu (riittää mulle) ja on maastovarma! Mutta kun ei ole rahaa... ja jospa tuo Nasu tuosta toipuu ni sit ei oo kyl aikaakaan! Mitä enemmän mä mietin, niin tulee mieleen kertoja täs viimisen parin kk aikana kun oon moittinu että ihan ku Nasu ravais oudosti. Oon laittanu osan kivien piikkiin, kun niitä se ainaki arkoo ja toisella tiellä on saattanu mennä paremmin. Mut jos noi sen jalat onki oirinu jo pari kk niin voi olla edessä pidempiki loma! 0.o Ois pitäny heti mennä näyttään sitä ku aloin moittia et jokin kyl nyt mättää!

   Poista
 2. Onko sulla Kamille kärryjä? Näyttää niin hinosti kuvien perusteella menevän ohjaksissa, että kärrytkin varmaan menis jo perässä :) Voi Nasua, pikaista paranemista!
  -H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kärryt on, mutta rengas on puhki. Pitäis hommata uus. Ja lisäksi noi tämänhetkiset valjaat on sen verta isot viä et valuvat taaksepäin jos perässä painoa.

   Poista
 3. Uusi lukija ilmottautuu, ootta ihan "naapurissa" :)
  ja heti pitää ruveta kyselemään jotta mistä tootta tuon Nasun ostanu Kurikasta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Teretulemast joukkoon! :D
   Nasu on siltä yhdeltä mieheltä (ku ei muista nimiä millää) jolla on usiampiki hevonen siinä Tuiskulansuoran varrella. Kauppilassa kävin sen koeratsastamassa.

   Poista
  2. Aaa, siis joo Arilta varmaanki, munki eka hevoonen Risto oli sieltä :) Maailma on pieni!

   Poista

Kiitos kommentistasi!