maanantai 10. kesäkuuta 2013

Aidan tekoa, haavan hoitoa, kuvia ja pitkästä aikaa maastossa!

Kummasti tuo aika taas vaan on mennyt. Ihan puistattaa ajatus, jotta kohta on taas juhannus... alkaa hirvittää ajatus syksystä.... :D No, toivotaan että kesä jatkuu pitkälle syksyyn lämpimänä niinku 2011... toivossa on hyvä elää. Mutta sitten asiaan...
 
Mä olen pitänyt ratsastamisesta melkein 4 viikon tauon! Menny viimeksi Nasulla pari päivää ennenkö se meni Dimonaan. Marianne on kyllä muutaman kerran käyny ratsastamassa Masilla. Mä en vaan oo ehtinyt kun on tehty pientä remppaa ja pihan siivousta, on ollu noita v-lopun mittaisia koiranäyttelyreissuja ym. Lunan jalkaa on hoidettu 3 kertaa päivässä vesiletkun ja betadinen kanssa ja lisäksi se on saanu sulfaa. Haaverista on nyt 2 vkoa ja sulfaa piti syödä vähintään se 2vk. Eilisehtoon jälkeen en oo saanu Lunaa syömään sitä mössöä mihin oon lääkkeen seannu. :/ Toivotaan, että se nyt sitten pärjää. Tai sitten mun pitää ottaa se öiksi laitumelta viä pois, että sillä on nälkä jotta saan edes aamuisin sen syömään sen. Tältä jalka näyttää nyt...
 
On se ilikiän näköönen vieläki, mutta parempi. Ei oo pariin päivään ollu kovin turvoksissakaan.
 
Masi ja Kamikin pääsi laitumelle viime viikon loppupuolella. Kami ei tosin siitä ehdi kauaa nauttia, kun torstaina on näyttely josta vien sen sitten Ilmajoelle kuukaudeksi ratsukoulutettavaksi. :P Sitten ei jääkkään kun Masi. Tosin viime kesäiset vieraat Raineri ja Emppu tulee taas varmaan kuun vaihteessa laitumelle. :)
 
Luna ja Aava sai tosiaan ihan oman special aitauksen eilen. Aidattiin tuo heti tuvan takana oleva pellonpala verkolla. Ei muuten varmaan karkaa. >:) Ja minit nyt olis varmaan pysyny langoissakin, mutta vuohien takia tehtiin tuollanen niin pysyy nekin aidoissa. Toistaiseksi ovat tosin saaneet kulkea pihalla niinku tykkäävät.
 

Aava uuden aitauksen portilla. Kuten näkyy, niin tästä ja aitauksen yläpäässä olevista porteista puuttuu vielä verkko-osuudet. Ne tulee kunhan ehtii.
 
Sopii yrittää tulla yli. :D Ylhäällä ja puolivälissä menee vielä sähkölanka aidan sisäpuolella.
 
Viikonloppuna Aava kävi Alavudella orin luona. Vein sen sinne perjantai iltana samalla kun menin itse Tuurin koiranäyttelyyn. Kääpiöpinserit oli kehässä lauantaina ja meidän Rodi-paappa oli ekaa kertaa veteraaneissa ollen hienosti paras uros 2 ja rotunsa paras veteraani! :) Myös sijoitusnarttuni "Manta" sijoittui hienosti ollen JUN ERI1, SA ja paras narttu 3. :)
Sunnuntaina sitten oli Minca-holskun vuoro käydä kehässä, mutta saatiin tyytyä EH:n. Mincan näyttelyn jälkeen meninkin sitten takaisin Minnan luo ja otin Aavan kyytiin.
 
Aavan pieni sulhanen "Pedro" :)


 
Tänään mulla oli viimein sen verran aikaa, että ehdin lähteä Masin kanssa maastoon. Mincakin pääsi pitkästä aikaa kunnon juoksulenkille. Kierrettiin Jerkunlenkki ja tultiin mettän kautta kotia. Keli oli just hyvä, ei kylmä tai kuuma eikä ötököitä juuri ollu. :) Pääasias mentiin aika rauhallisesti, mutta pari laukkapätkää otettiin ja kerran Masin innostui laukkaamaan vähän lujempaakin. Mincakin tyytyi ekaa kertaa jäämään Masin taakse eikä koittanu juosta edessä. >:) Välillä Masi meinas vähän yskiä ja mietin että mikä se nyt on. Ja reippaamman laukkaosuuden jälkeen se hengitti jotenkin normaalia raskaammin. Tasaantui kuitenkin aika pian. Pitää nyt vähän seurata sen vointia.
 
Loppuun vielä kuvia tältä aamulta.
 







Arvaa mikä....? :D

Toinen raato :D


 

2 kommenttia:

  1. Onpa kurjan näköinen tuo jalan haava =(
    Ja voi vitsit kuinka suloinen sulhanen ponskulla, oijoi!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo Pedro on kyllä aivan ihana! Se on tosin niin nuori vielä, että saapa nähdä saadaanko Aavaa kantavaksi.

      Poista

Kiitos kommentistasi!