torstai 8. marraskuuta 2012

Rentoa köpöttelyä ja ohjasajoa

Aamu valkeni niin komian auringonpaisteen saattelemana jotta oli ihan pakko lähteä askareitten jälkeen tekemään pieni maastolenkki Masilla ilman satulaa. Nasukin pääsi taas mukaan käsihevoseksi. Ei käyty ku äiteen ja isseen työnä isoa tietä vältellen (2x piti ylittää se), mutta rento, kiva 1,5km lenkki siitä tuli. Teki ihan hyvää parin vauhdikkaamman maaston jälkeen.

Sen jälkeen otin Kamin hoitopaikalle ja valjastin sen sit ekaa kertaa kevään jälkeen! Ihan vähä laiskottanu koko kesän ajan... ^^ (Toisaalta, antaa toisen olla vauva vielä kun voi.) Hävettää myöntää, että en eilen Kamin kavioita putsatessa edes muistanu koska olisin ne viimeksi putsannu. No, siitä huolimatta se antoi putsata ne ihan kiltisti.
Tänään valjaita laittaessa jouduin melkolailla kaikki remmit säätämään uudelleen. Vauveli on vähä kasvanu kesän aikana. Keväällä tuskailin vielä, kun mahavyötä ei saa tarpeeksi kireälle... nyt en meinannu saada sitä edes kolmanteen reikään! Alkaa "pikku"mies olla miehen mitoissa. :)

Mentiin ensin tuvan taa tarhaan kokeilemaan miten homma sujuu. Kami meni niinkuin mitää taukoa ei olisi ollutkaan. Pysähdykset, peruutukset, kääntymiset, käynti-ravi-siirtymiset ja kaikki muukin mahdollinen onnistui ilman mitään ongelmia. :) Uskalsin sitten jopa lähteä kävelemään sen kanssa vähän tielle ja siinä oli helpompi munkin juosta perässä Kamin ravatessa. Kaikenkaikkiaan tosi onnistunut ohjasajo kerta. Kun nyt pian sais nuo uudet kumit vanteille, niin sais ne kärryt vihdoin ja viimein Kamin perään...!

Hevostelun jälkeen lähdinkin sit käymään keskustassa. Agrista piti hakia uus tallitalikko kun edellinen meni tuusan nuuskaksi (osaksi jäisten kökkökasojen, osaksi Kamin takia). Samalla hain rutirexiä koirankoppiin ja heräteostoksena mukaan tarttui Masille uusi punainen nailonriimu. Mun mielestä mustalla hepalla pitää olla punaista, mutta ikinä Masi ei oo sitä punaista riimua (tai muutakaa punaista) viä omistanu. Nyt oli jo korkea aika hankkia jotain punaista! ;P Ja kyllähän se sille sopii ku nenä päähän.

 Puo ja pai... punainen riimu :D

Ruunimukset päiväheinillä

3 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. En tiä pukeeko riimu enemmän hevosta vai hevonen riimua. :D

   Poista
  2. Esim. Nasulla toi ois vaan tylsä punainen riimu, eli ehkä hevonen pukee riimua tässä tapauksessa enemmän. ;D

   Poista

Kiitos kommentistasi!