torstai 2. toukokuuta 2013

Hej til alle! Må jeg præsentere Aava og Luna!

Eli Suomeksi "Hei kaikille! Saanko esitellä:

Aava

ja
Luna
 
Pikkutammat saapuivat 30.04. Tanskan maalta. Luna on 1-vuotias ihan aito Amerikan Miniatyyrihevonen, viralliselta nimeltään Zodiacs Princess Lucy. Aava (Olympia's Alicia) sen sijaan on käsittääkseni sekoitus amerikkaa ja eurooppalaista miniä ja on nyt 4-vuotias.
 
Neidit taittoivat pitkän 24h reissun ensin Alavudelle ja sieltä sitten vielä hain ne samana iltana kotia. Ajateltiin hyvää hyvyyttämme, että saavat jaloitella aitauksessa ennen karsinaan menoa, mutta nämähän viilettivätkin suoraan lankojen läpi! Siinäpä sitten jahdattiin niitä yksi vartti Matiaksen kanssa, ennenkö Aava sitten kyllästyi juoksemiseen ja antoi Matiakselle kiinni. Jos Luna olisi saanut päättää, niin olisivat varmaan juosseet takaisin Tanskaan asti. :D Nyt neitit ovatkin sitten tarhanneet puutarhassa verkon takana josta eivät ainakaan läpi pääse. >:) Huomenna pitäis kokeilla niitä uudestaan lanka-aitaan... saa nähdä tuleeko taas maratooni. Onneksi ovat ruualle todella persoja. ;)
 
Tänään madotin koko konkkaronkan ja Nasullekkin sain matolääkkeen suuhun ensimmäistä kertaa ilman minkäänlaista tappelua! Ihme! En tiä sit johtuiko siitä, kun menin avaamattoman loodan kans tarhaan ja Nasu sai rauhassa vieressä kattella ja nuuhkia kun kaivoin sen esille.
Ja Masikin pääsi päivällä ponien kanssa mettätarhaan. Liikuttivat sielä kyllä aika hyvin toisensa tälle päivää. :D
Illalla kävin vielä joentiellä kävelemässä pikkuhevosten kanssa. Luna tuli puolet matkasta vapaana perässä, kun eipä se turvallisesta kaverista kovin kauas uskalla. Vähän ihmisen kunnioittamisessa on kummallakin puutteita, mutta eiköhän me se asia saada järjestykseen. ;)
 
Uudet kaverit?
*nuuh nuuh*
"Ootko sä mun kaveli?"
Joentiellä kävelyllä




Kami mettätarhassa
NasNas

Mettäjengi :D
Muuten heppaset onki sitte saanu vaan olla ja nauttia keväästä, kun mä oon ollu kipiänä. Korva ollu viikon lukossa ja ääntä tulee juuri ja juuri... mun tuurilla käy taas niin, että nyt paistaa aurinko ja kun mä paranen niin alkaa sataa vettä ja sitä tulee sit ainaki viikon!
 

6 kommenttia:

  1. Voiiiiii! Me tullaan ihan kohta kyllä kylään niitä katsomaan. ;) Liian söpöjä! Onko ne siis ihan sun omia? Mä katsoin fb:ssä että jaa, varmaan jonkun sun tutun tai hoitoon hetkeksi tulleita söpöliinejä. :)
    Onneksi karkulaiset eivät pinkaisseet kauas. :D Oi voi. Onnea lankaaitojen pitävyydelle jatkossa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ihan ikiomia. ^^ Pienestä hepasta haaveillu pitkään, shettis ei ois kelvannu ja näitä on niin vaikea ainakaan Suomesta löytää. Nyt ku sit alkuvuodesta tutustuin tällästen kasvattajaan joka oli tuomas minejä Suomeen, niin ei muuta ku tuumasta toimeen. :P
      Ostettiin uus viriämpi paimen ja ainaki toistaiseksi on langat ehjinä. ;)

      Poista
  2. Ihania! Ja tosi kivoja kuvia kaikista. Tuo mettäaitaus on varmaan hevosille luksusta :)
    -H

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, noista meinas tulla ihan villihevosia ku pääsivät mettään. Onneksi yhden aitojen läpi menon jälkeen tajusivat että siä on oikeesti ne aidatki. :D

      Poista
  3. Dumlen tyttöystävät ;D On ne kyl suloosia, mä voisin joku päivä ens viikolla tulla vaikka kattomaan noita, jos sulle sopii? Mulla alkoo ny muutaman viikon loma, niin täytyy mennä sitte ratsasteleenki yhres :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuu ihmees käymään!
      Ja lenkkiseura kelpaa aina! Jos pääsis paremmin liikkeelleeki taas "sairasloman" jälkeen ku ois seuraa. :P

      Poista

Kiitos kommentistasi!